El conseller de Ciutadania i Seguretat, Manel Castaño, i la consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar compareixen després de l'agressió a un jove

Identifiquen l'agressor que va apunyalar un jove a la Part Alta de Tarragona

Serveis Socials, Mossos i Guàrdia Urbana es reuneixen per abordar la situació

L'autor de l'apunyalament a un jove de 20 anys a la Part Alta ja està identificat pels Mossos d'Esquadra. El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, i la consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, ho han comunicat en la compareixença aquest dimecres a l'Ajuntament de Tarragona.

Els fets van tenir lloc el vespre d'aquest dimarts, 8 de juny, al carrer d'en Salinas, a la Part Alta. Una baralla entre diverses persones va acabar amb un jove de 20 anys greument apunyalat. El jove va ser evacuat d'urgència a l'Hospital Joan XXIII, on es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives. El noi està greu, però evoluciona favorablement, segons ha apuntat Castaño.

Ara, la policia catalana ha obert una investigació per localitzar l'agressor, ja identificat. Serveis Socials, Mossos i Guàrdia Urbana s'han reunit per abordar la situació. El cas està relacionat amb la problemàtica que fa temps que Tarragona arrossega amb els  joves extutelats.

Busquen solucions

El conseller Manel Castaño ha explicat que «cal buscar solucions a la problemàtica». La Part Alta de Tarragona viu una situació insostenible que preocupa al consistori i als veïns. Segons Castaño, l'estratègia ha de ser transversal i ha d'implicar a totes les administracions. 

D'altra banda, Carla Aguilar explica que «ens trobem en un problema de fons que no té solució immediata». Des de fa dos anys que es treballa ampliant recursos socials per trobar solucions. A més, s'ha reactivat la taula de coordinació amb el Govern.

Li tallen el coll a la Part Alta

Les corredisses dels serveis d'emergències per la Part Alta de Tarragona van alertar els veïns i veïnes. Un jove havia patit una agressió amb arma blanca després d'una baralla amb una desena de persones al carrer d'en Salinas. 

La batussa va començar per una reclamació de diners que li havien robat, segons informa Nació Digital. En conseqüència d'aquesta situació, el jove va rebre un tall de navalla al coll.

La víctima va ser portada en estat molt greu fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el van evacuar, mentre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona buscaven a l'autor de l'agressió. 

Amb l'individu identificat després d'explicar-ho la víctima, els cossos policials han començat a buscar-lo. 

L'agredit forma part del programa Tarragona Sostre 360, però segons apunta el citat mitjà, els últims mesos no dormia en l'habitatge facilitat. Ho feia a la platja, compartint espai amb altra gent.