Inauguració de la botiga Ikea a Tarragona.

Ikea posa la primera pedra d'un nou concepte de botigues mundial amb l'obertura a Parc Central de Tarragona

Ikea Diseña acosta al públic de Tarragona el disseny i la planificació de la multinacional sueca amb un nou concepte de botiga

Confeti, música en directe i somriures. Ben d'hora, abans de les nou, Ikea ha inaugurat al centre comercial Parc Central el que és la primera botiga d'un nou projecte experimental de la companyia sueca que ha de durar sis anys a Catalunya. Es tracta d'Ikea Diseña, un nou concepte de botigues que la multinacional ha posat en marxa en molt pocs punts a tot el món per iniciar una fase d'experimentació i adaptar-se a les necessitats dels clients.

Londres, Toronto, Estocolm i Tarragona son, de moment, les localitzacions d'aquestes noves botigues que volen acostar-se als usuaris després d'haver detectat un canvi d'hàbits en els consumidors, especialment amb la irrupció de la pandèmia. Està previst que a Catalunya se n'obrin una desena més, alguna de les quals també podria ser al Camp de Tarragona.

Persones treballant en una botiga Ikea.
En aquesta botiga, els usuaris podran planificar estances i reformes de cuines o bany. | Laia Solanellas
 

Per donar el tret de sortida a aquesta nova fase d'Ikea, la companyia ha inaugurat el punt de venta amb la presència de Kevin Johnson, el director d'expansió d'Ikea a Catalunya, el qual s'ha mostrat molt feliç per aquesta obertura. «Aquesta és la primera pedra. Tarragona és un mercat molt important per a Ikea i comencem amb moltíssima il·lusió» ha assegurat visiblement emocionat. 

«Aquest nou concepte de botiga permet als nostres clients de Tarragona planificar una nova cuina, dormitori, menjador, lavabos, etc., i també els ajudem amb les comandes en línia». Així doncs, Ikea Diseña no és una botiga tal com ens té acostumats la multinacional sueca, amb espais molt grans i molt material per comprar, sinó que és un espai de planificació i creació amb el suport dels experts assessors en la matèria. 

Planificar qualsevol estança amb el disseny d'Ikea a través d'assessors

Qui no ha somiat en tenir una sala d'estar com les que es visiten a les grans botigues d'Ikea? Amb Ikea Diseña a Parc Central, això serà possible d'una forma molt fàcil. Es pot demanar cita prèvia a la pàgina web d'Ikea i un cop es té dia i hora, un assessor ajudarà els clients a dissenyar qualsevol estança. Al punt físic de Parc Central es podran veure en directe els diversos materials com portes d'armari, taulells de cuina, etc.

Ikea Diseña a Tarragona forma part d'un pla d'experimentació de 6 anys que la companyia acaba de posar en marxa i l'elecció de la ciutat com la primera a Catalunya no ha estat casualitat, i és que el centre logístic de Valls —de gran importància— ha tingut molt pes a l'hora de prendre la decisió. «Amb el canvi de comportament dels clients, necessitem ser més a prop d'ells i aquesta botiga de Tarragona n'és un exemple, en un centre comercial com aquest que té una gran situació». 

A ningú se li escapa, però, el gran projecte fallit del desembarcament d'Ikea amb una de les grans botigues. Sobre aquesta qüestió, Johnson ha explicat que «estem estudiant què podem obrir i a on a Catalunya, ens hem d'adaptar a la situació i obrir botigues com aquesta. De totes formes, estem mirant què necessita el públic de Tarragona i quan tinguem l'estudi fet veurem quin tipus d'establiment i on es pot posar».

Botiga Ikea a Tarragona.
Per gaudir d'una millor experiència, és preferible demanar cita prèvia a través del web d'Ikea. | Laia Solanellas

Parc Central espera tornar als nivells pre-pandèmics

El gerent adjunt de Parc Central, Antoni Renom, també ha celebrat l'obertura d'aquest establiment. «Estem molt contents que ens hagin seleccionat per obrir aquest nou format de botiga i consolidar així el centre comercial com un referent a la demarcació de Tarragona, tant en compres com en oci».

Segons ha explicat Renom, l'obertura d'Ikea Diseña és «un punt més en aquesta recuperació que ja estem notant en els últims mesos amb un increment de l'afluència i les vendes». A més a més d'aquesta obertura, a l'última planta del centre comercial, també està previst que en les pròximes setmanes Body Shop obri portes a la planta baixa. Això significarà que Parc Central comptarà amb el 100% dels locals ocupats a la campanya de Nadal i esperen «arribar a xifres similars a les del 2019».