Imatge de l'equip de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona

L'IMSST activa un telèfon unificat per millorar l'accessibilitat als seus serveis

L'organisme també ha presentat una nova imatge corporativa

Aquesta setmana ha començat a funcionar un nou servei telefònic únic per apropar els Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona a la ciutadania. Amb l’objectiu d’agilitzar les vies de comunicació entre la població, l’administració i els professionals, aquest número de telèfon —977 296 171— actuarà com a centraleta d’atenció des d’on es respondran consultes específiques o es programaran visites.

Segons ha explicat en roda de premsa la consellera de Serveis Socials i presidenta de l'IMSST, Inés Solé, «aquesta iniciativa serà una millora tant per l’acollida de nous casos com pel seguiment dels actuals, ja que és una clara porta de la ciutadania a tot allò que faci referència a l’acció social».  

El telèfon unificat, que tindrà un horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, atendrà un gran ventall de problemàtiques, amb l’objectiu de posar fil a l'agulla: des de ciutadans de vulnerabilitat, amb falta d’una garantia alimentària, manca de drets energètics, problemes de discapacitat o dependència, entre altres. 

Estalviar temps i recursos, garantint l'atenció

Aquesta nova eina de l'IMSTT permet estalviar temps i recursos a la població, garantint que la seva demanda arribi des d’un inici a la unitat d’atenció correcta. En aquest sentit, el nou sistema també afavoreix l’eficiència en la gestió de l’acció social en tots els àmbits i ajuda a reduir les desigualtats per avançar en la cohesió social. 

En aquest sentit, la consellera Solé ha assegurat que «l'IMSTT necessita aquesta nova via de comunicació que atendrà trucades de tota la ciutadania amb la voluntat de guanyar en eficiència per tal d’assegurar que, en pocs passos, es resolgui el problema en qüestió sense que cap trucada sigui penjada ni perduda».

L'IMSST renova la seva imatge 

D'altra banda, l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona presenta aquest estiu nova identitat corporativa. Amb aquest pas endavant, l'IMSST vol donar a conèixer una nova etapa de proximitat i accessibilitat als serveis socials municipals tot simplificant i modernitzant la seva imatge.

Tal com ha explicat la consellera de Serveis Socials i presidenta de l'IMSST, Inés Solé, «en aquesta nova etapa, volem desestigmatitzar l'atenció social, i per això, a través dels nostres canals, cal explicar els diferents tipus d'atenció i serveis que oferim des d’una perspectiva de naturalitat».