Imatge de l'acte inaugural de l'exposició dels 75 anys del Club Ciclista Tarragona

Inauguren l'exposició dels 75 anys del Club Ciclista Tarragona al Refugi 1

La mostra es podrà veure fins al pròxim 23 d'octubre a l'espai del Moll de Costa del Port de Tarragona

Aquest dimarts a la tarda, el Refugi 1 del Moll de Costa va acollir la presentació de l'exposició '75 anys del Club Ciclista Tarragona'. La mostra, que romandrà oberta fins al 23 d'octubre, es divideix en dos espais, un dedicat a la història del club i un altre que repassa la història del ciclisme en general. Aquesta exposició és una de les activitats que impulsa el Port de Tarragona en el marc dels actes dels 700 anys de Santa Tecla.

L’acte va comptar amb la presència de Montse Adán, directora del SAC i de Port i Ciutat del Port de Tarragona, i de Neus Pàmies, directora de Centre d’Estudis Marítims i Activitats del Port de Tarragona, així com de representants de l’entitat ciclista, com el president Josep Maria Gornals i Carlos Burgasé, comissari de l’exposició i membre de l'entitat.

Exposició oberta fins al 23 d'octubre

Aquesta exposició mostra la història del club amb projeccions, recopilació d'imatges, selecció de bicicletes d'època i complements, així com objectes de col·leccions privades. En el marc dels actes per celebrar els 75 anys del Club Ciclista Tarragona també es faran activitats complementàries a la mostra com conferències, sortides en BTT o ciclisme de carretera o tallers.

L'exposició romandrà oberta fins al 23 d'octubre amb un horari expositiu de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. Els diumenges i festius l'horari és d'11 a 14 hores.

Actes commemoratius dels 75 anys del Club Ciclista Tarragona

Els actes commemoratius dels 75 anys del Club Ciclista Tarragona inclouen una primera cita aquest diumenge 25 de setembre, amb la Trobada de les 5 penyes, que sortirà del Refugi 1 a les nou del matí i que farà un recorregut de gairebé 40 quilòmetres per carretera, amb una durada aproximada de dues hores.

El diumenge 2 d'octubre se celebrarà el XIV Memorial Josep Lluís Navarro (BTT). La sortida iniciarà el seu recorregut a les 8.30 hores des del Refugi 1 del Moll de Costa, recorrent un circuit BTT de 50 quilòmetres.  El 8 d'octubre es farà una xerrada-col·loqui amb la presència d'Àngel Edo, exciclista professional tarragoní; Antonio Pineda, mànager d'equips ciclisme, i Jordi Mariné, ciclista professional i olímpic a Tòquio.

L'endemà, el 9 d'octubre, tindrà lloc la XXXIV Marxa de Sant Magí, que recorrerà diverses carreteres del Camp de Tarragona.  Finalment, el 15 d'octubre, es farà una sortida per un circuit urbà i de muntanya, que sortirà des del Refugi 1 del Moll de Costa i que acabarà al Pont del Diable.