fotograma incendi spsp

Agents Rurals identifica dos homes que estarien relacionats amb l'incendi de Tarragona

La investigació començarà divendres i anirà a càrrec d'aquest cos, atès que la Guàrdia Urbana no compta amb una unitat especialitzada

El cos d'Agents Rurals ha identificat dues persones que estarien relacionades amb l'incendi declarat aquest dilluns a tocar de Sant Pere i Sant Pau, a Tarragona. Serà aquest ens qui s'encarregarà de les investigacions pertinents, que estaran dirigides pel cap de la comarca del Tarragonès i començaran divendres. La Guàrdia Urbana no disposa d'un equip especialitzat en la investigació d'incendis, motiu pel qual s'ha derivat l'actuació a Agents Rurals, tot i tractar-se de 5,6 hectàrees cremades en sòl urbà. Les dues persones identificades van ser entrevistades minuts després d'estabilitzar l'incendi. 

Dues persones, identificades per estar relacionades amb l'incendi de Tarragona

Dues persones sense sostre que vivien a la zona boscosa cremada aquest dilluns a Tarragona han estat identificades per estar relacionades amb l'incendi. Així ho ha confirmat a aquesta redacció el cap de la Guàrdia Urbana de la ciutat, Enrique Fernández. La identificació va anar a càrrec d'Agents Rurals, cos que va entrevistar-se amb tots dos sospitosos minuts després d'extingir-se l'incendi. 

Es tracta de dues persones que viuen al bosc i hi ha «indicis» que assenyalen la seva relació amb l'origen de les flames. Malgrat tot, encara no s'ha determinat res en concret. 

Agents Rurals durà a terme la investigació a partir de divendres

La investigació començarà aquest divendres, quan el cap d'Agents Rurals al Tarragonès es reincorpori a la feina. Encara que es tracta d'un incendi en sòl urbà —va cremar 5,6 hectàrees—, serà aquest cos depenent de la Generalitat qui s'encarregarà d'esclarir els fets. La Guàrdia Urbana no compta amb una unitat especialitzada i, per tant, és incapaç d'assumir aquesta responsabilitat.  Des de la direcció central d'Agents Rurals, però, es desconeixia aquest punt i s'assegurava que l'actuació havia d'anar a càrrec del cos municipal. Finalment, però, no serà així.