Laia Estrada, Inés Solé i Eva Miguel, durant la roda de premsa de la CUP aquest dijous, 25 de febrer

Inés Solé substituirà a Laia Estrada al grup municipal de la CUP de Tarragona

Les anticapitalistes ho han fet públic aquest dijous en roda de premsa

Aquest dijous, 25 de febrer, s'ha desvelat un dels grans misteris que el resultat de les eleccions del 14 de febrer havia deixat a Tarragona. La diputada de la CUP al Parlament, i encara regidora  al consistori  de Tarragona, Laia Estrada, deixarà el seu  càrrec a la plaça de la Font i prendrà el relleu la número 3 de la llista de les anticapitalistes a les municipals, Inés Solé. La decisió l'ha pres l'assemblea local de la CUP

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Així ho han anunciat les cupaires en una roda de premsa que s'ha dut a terme al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. Solé és advocada, vinculada a diferents entitats socials de la ciutat i molt implicada en la vida castellera tarragonina. En els darrers deu anys treballat a l'oficina de compromís social a la Universitat Rovira i Virgili com a tècnica en cooperació internacional, voluntariat i acció social  La nova consellera serà la número 2 d'Eva Miguel. Miguel serà la nova portaveu de la CUP al saló de plens de Tarragona. 

6 anys a l'Ajuntament

Amb aquest canvi, Estrada diu adéu a sis anys de consellera  al consistori. Laia Estrada va aconseguir l'acta de regidora a les municipals de l'any 2015 on les anticapitalistes van aconseguir representació al saló de plens. En concret, les cupaires  van aconseguir dos regidors: la mateixa Estrada i Jordi Martí. Martí va plegar poc abans de les següents eleccions municipals, les de 2019, i va ser substituït per Jaume López. Ara, Estrada emprendrà al Parlament un nou capítol de la seva carrera política. Algunes informacions l'han posicionat com a candidat a la presidència del Parlament de Catalunya, fet que la tarragonina ha desmentit contundentment. 

Eva Miguel, nova portaveu  del Grup Municipal, ha agraït la feina duta a terme per Laia Estrada els darrers anys sempre «amb un peu a la institució i l'altre al carrer» i ha celebrat l'entrada de Solé perquè «el projecte col·lectiu de la CUP segueix endavant». Miguel ha destacat la voluntat d'iniciar aquest nou cicle també al consistori treballant amb el  govern municipal aquells temes que s'havien compromès desenvolupar conjuntament arran de l'acord de pressupostos del 2021, com és l'estudi independent de la qualitat de l'aire, la lluita contra la corrupció amb la personació de l'Ajuntament com acusació particular en el cas del Jaume I, la internalització del SAD i el compromís de treballar per la millora de les condicions laborals del personal de l'Ajuntament.

Per últim, Laia Estrada s'ha mostrat satisfeta pel paper que ha desenvolupat la CUP «des que el 2015 vam obtenir representació a Ajuntament, puix la CUP va ser decisiva per posar fi a l'era Ballesteros i gestar la transformació que necessita la ciutat».