Imatge de la porta d'entrada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Les infermeres de Joan XXIII diuen prou: reivindicacions pels seus drets laborals

Han creat la plataforma Aturem Joan XXIII en el marc de les jornades de vaga del 25 i 26 de gener i al marge dels sindicats

Les infermeres i els tècnics en cures auxiliars d'infermeria de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona es mobilitzen per recuperar els drets que va perdre el col·lectiu arran de les retallades de l'any 2011. En aquest sentit, s'ha constituït la plataforma Aturem Joan XXIII —al marge dels sindicats—, que iniciarà les seves reivindicacions en el marc de les dues jornades de vaga convocades pel personal sanitari els dies 25 i 26 de gener.

Un dels portaveus de la plataforma, Carlos Martínez, ha explicat que «Aturem Joan XXIII sorgeix del cansament que arrossega el col·lectiu arran de la pandèmia i de la inacció per part dels sindicats de l'hospital». En aquest sentit, Martínez ha assenyalat que la plataforma està oberta a tots els col·lectius de l'hospital, però, a hores d'ara, només si han sumat els professionals d'infermeria i TCAIS.

El pròxim dijous faran arribar les signatures recollides entre el personal sanitari del centre tarragoní a la direcció de l'hospital amb les seves reivindicacions.

Les peticions que fan des de la plataforma

Aturem Joan XXIII demana que les infermeres i TCAIS recuperin les jornades de 35 hores setmanals com es feia abans de 2011. Actualment, els professionals treballen 37,5 hores a la setmana. També reclamen la recuperació dels tres dies d'assumptes propis que es van retallar el 2011 i l'abonament, sigui amb una retribució o amb dies de festa, del solapament de torns de treball.

Finalment, també demanen que les infermeres formin part del grup professional A1, que els pertocaria com a graduades universitàries.

Els actes que faran de cara al 25 i 26 de gener

Segons ha explicat Carlos Martínez, el 25 de gener faran una informació massiva als usuaris, pacients i familiars, per tal de fer difusió de les reivindicacions i que la gent se sumi. La tarda del 25 de gener es farà una manifestació fins al Balcó del Mediterrani per donar visibilitat a les demandes.

L'endemà, 26 de gener, es farà una manifestació que començarà a les 10 hores i que anirà fins a la plaça de la Font, on es lliurarà el manifest a l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà.

Aquests dos dies, 25 i 26 de gener, seran un termòmetre per calibrar la força que té la plataforma i a partir d'aquí es programaran més actuacions per reivindicar els drets dels i les professionals de la infermeria.

Trobades amb grups polítics de l'Ajuntament de Tarragona i el Parlament

En aquest sentit, aquesta setmana tenen prevista una trobada amb el grup municipal del PSC, mentre que el passat divendres van poder traslladar les seves peticions a la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, durant la seva visita a Tarragona.

Així mateix, han tingut contactes amb el diputat d'En Comú Podem, David Cid, portaveu de la formació a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya.