Rec Tarragona

El festival de cinema REC de Tarragona celebra el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany serà una edició híbrida, amb passis a sala i pel·lícules a plataformes

Desembre és el mes del cinema a Tarragona. Ho és des de fa 20 anys, quan un grup de joves, apassionats del setè art, van impulsar un  festival de cine a la ciutat i el van batejar com a REC. Des d'aleshores, i fins a enguany, cada desembre la Part Alta, l'Antiga Audiència, el Teatret del Serrallo, i tots els espais de la ciutat que han servit de seu de les diferents seccions del festival, s'han omplert d'apassionats del cinema. Aquest dimecres, 2 de desembre, ha aixecat el teló del  20è aniversari del REC Tarragona.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La projecció original, a les 19.45 al Teatre Tarragona, serà 'Josep', un llargmetratge francès d'animació que explica la història d'en Josep Bartolí, un dibuixant republicà antifranquista que el mes de febrer de 1939 acaba confinat en un camp de concentració francès. La pel·lícula va guanyar el premi a la millor direcció en la Seminci, el festival de cinema de Valladolid, d'enguany. El dimarts, 8 de desembre, a les 20 hores, es projectarà el film guanyador d'enguany del REC. Entremig, un programa amb 24 pel·lícules que aproparà als tarragonins i tarragonines aquells llargmetratges, d'arreu del món, que normalment no tenen espai en una cartellera sempre plena de les estrenes de Hollywood. 

REC i Filmin

Aprofitant el 20è aniversari, el festival REC  i la plataforma catalana de continguts audiovisuals, Filmin, llencen, enguany, una programació exclusiva, independent del festival. El canal del REC a Filmin oferirà l'arxiu del festival pels subscriptors de la plataforma.

Aquesta programació, paral·lela a la presencial, ha començat el passat 26 de novembre i durarà fins al 16 de desembre. Aquells que no siguin subscriptors les podran llogar, individualment, a la pàgina del festival. A més a més, a partir del 9 de desembre hi haurà nous títols de la secció de l'edició presencial, Close Encounters, que comptarà amb estrenes a l'Estat com ara 'No Hard Feelings', 'Yung' o 'Darkness'.