El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la roda de premsa davant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Argimon posa data a l'inici de les obres del nou Hospital Joan XXIII: és imminent

La primera fase de treballs suposaran una inversió de més de 10 milions d'euros

Les obres del nou Hospital Joan XXIII de Tarragona començaran el pròxim mes d'abril. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una visita a la capital tarragonina. En aquest sentit, els treballs, que s'allargaran fins a la primavera del 2025, suposaran una inversió d'uns 170 milions d'euros i es faran sense aturar l'activitat de l'hospital.

Entre les actuacions previstes, hi ha l'inici de la construcció de l'edifici pont que unirà la futura ampliació amb l'edifici C, on s'ubicarà l'accés a urgències i, en el futur, els despatxos mèdics i el nucli de comunicacions vertical a l'edifici C que ha de permetre absorbir els fluxos de circulacions entre edificis. Alhora, es faran nous accessos a urgències i una galeria d'instal·lacions.

Així mateix, es construirà un heliport provisional en uns terrenys cedits temporalment per l'Ajuntament de Tarragona, que se situarà més apartat de l'actual, que es veurà afectat per les obres de l'hospital. Aquesta fase de l'obra, que s'ha d'executar en 11 mesos, s'ha adjudicat per 5,7 milions d'euros. L'equipament d'aquest nou edifici també s'ha adjudicat, en aquest cas per 4,4 MEUR.

Pel que a l'obra principal del nou edifici, la previsió, segons ha explicat Argimon, és que es liciti entre l'últim trimestre d'enguany i el primer del 2023. Una vegada estiguin enllestides les obres, el nou Hospital Joan XXIII de Tarragona tindrà una superfície de 70.000 metres quadrats.

Dilluns es posa en marxa el nou quiròfan híbrid amb angiògraf

D'altra banda, aquest pròxim dilluns, 7 de març, entrarà en funcionament el nou quiròfan híbrid amb angiògraf de l'Hospital Joan XXIII. Aquesta novetat, que ha suposat una inversió de gairebé 1,5 milions d'euros, permetrà millorar els resultats de les intervencions quirúrgiques gràcies a una precisió més gran i una major visibilitat durant la cirurgia.

En aquest sentit, segons ha explicat el Departament de Salut en un comunicat, «la instal·lació dels equips híbrids confereix una major seguretat per al pacient i una major eficiència del personal». El nou quiròfan integra un equip d'imatge d'alta tecnologia a l'equipament habitual, mantenint les condicions d'esterilitat i el flux de treball.

Entre les àrees de cirurgia que es beneficiaran d'aquesta instal·lació, hi ha Angiologia, Cirurgia Vascular i alguns procediments de Neurocirurgia.

La nova UCI entrarà en funcionament el pròxim mes d'abril

Una altra de les novetats que presentarà l'Hospital Joan XXIII en l'atenció als pacients en les pròximes setmanes és la posada en marxa de la nova UCI estructural, després que hagin acabat les obres de la fase 1.1 del projecte. Aquests treballs han consistit en una actuació que ha suposat l'ampliació de l'espai amb 12 boxs addicionals.

Aquesta fase, que es posarà en marxa a l'abril, ha estat la primera actuació del que serà la futura UCI de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.