Els tècnics que fan les obres preventives a la roca de l'Amfiteatre romà

Comencen les obres de manteniment a la roca de l'amfiteatre de Tarragona

Es fan per evitar filtracions d'aigua | Els treballs tenen un cost d'11.000 euros i s'allargaran dues setmanes

Tarragona continua posant a punt l'Amfiteatre romà. S'ha iniciat una nova fase d'obres de manteniment i preventives, que se centren en la part nord-est. Unes actuacions que es fan a la roca que queda sota la rampa d'accés al recinte.

Aquesta zona de grades, en els últims temps, ha estat molt malmesa. A més, també contempla una rehabilitació amb totxanes d'èpoques anteriors, que no afavoreix el seu bon manteniment. Per aquest motiu, està sent tractada per evitar que la problemàtica no vagi a més.

Les últimes pluges de la tardor del 2021 van tenir conseqüències en aquesta zona. Es va produir l'insulsament parcial d'una paret de totxana i ara s'ha procedit a l'enretirada de runes i terres sense cohesió i a la col·locació d'una làmina de geotèxtil embolcallant la part afectada.

A més d'aquestes actuacions, també s'ha fet la reconstrucció d'un mur protector amb pedra similar a l'existent, però amb més resistència, i cobert amb la mateixa sorra de l'amfiteatre per evitar noves filtracions.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, apunta que «aquesta petita actuació s'emmarca dins del projecte de conservació de l'amfiteatre, que té com a objectiu garantir la preservació del monument» i finalitza «aquest és un pas més cap a la recuperació total del nostre amfiteatre».

Aquests treballs de manteniment a la roca de l'amfiteatre de Tarragona tenen un cost de 11.000 euros i duraran unes dues setmanes.