L'Amfiteatre de Tarragona en obres

L'Amfiteatre de Tarragona començarà les obres de fixació de blocs de roca la setmana vinent

Es fa per una millor conservació dels blocs de roca i la seguretat dels visitants

L'Ajuntament de Tarragona començarà la setmana vinent la primera fase de les obres  de fixació de blocs de roca de la graderia nord de l'Amfiteatre. Aquesta actuació s'iniciarà el dilluns 12 de juliol i es fa per a una millor conservació  dels blocs de roca i la seguretat dels visitants.

La segona fase, però, restarà subjecta a l'evolució i resultats d'aquesta. La finalització de la primera part d'aquestes obres seran un pas més per a iniciar les accions  d'obertura de l'arena al públic. 

Aquest és el resultat d'un intens debat per tal de trobar la millor manera d'aconseguir l'estabilitat de la roca dels blocs retallats. Això va suposar, entre d'altres causes, el tancament al setembre del recinte històric el 2019. 

L'objectiu de la intervenció comporta l'ancoratge dels blocs inestables  a la roca. Es farà a través d'unes barnilles passats i el segellat de les esquerdes o cavitats perimetrals amb morter de calç.

El farciment  també té la funció d'impedir l'acció de l'aigua de pluja a la base i tot el contorn dels blocs. Un cop establerts els dos eixos de l'actuació, el projecte s'ha perfilat amb l'objectiu d'afinar en la solució menys invasiva.

Els imports d'execució d'aquesta primera fase té un cost d'11.592 euros i una durada de dues setmanes aproximadament.