Imatge del Barri del Port inundat a causa de la intensa pluja d'aquesta nit

La intensa pluja torna a inundar la Part Baixa de Tarragona

A la ciutat van caure fins a 23,3 l/m2 en tan sols mitja hora

La intensa pluja que ha descarregat la nit i matinada d'aquest dissabte, 29 d'agost, ha deixat importants registres de precipitacions, com ara els 42,6 l/m2 en 30 minuts a Vila-rodona, 36,5l/m2 en 30 minuts a Nulles o els 23,3 l/m2 en 30 minuts a Tarragona. La intensitat de la pluja ha provocat també una allau de trucades al telèfon d'emergències 112. Entre les 18 hores de divendres i les 9 del matí de dissabte, els Bombers de la Generalitat han atès un total de 286 avisos arreu de Catalunya, la gran majoria —111— a la regió de Tarragona. 

En la majoria d'ocasions els avisos eren per inundacions d'aigua en baixos, soterranis i garatges, així com en terrats i terrasses, i per acumulació d'aigua a la via pública. També per esllavissades de pedres, per retirar arbres i branques caigudes i fer sanejaments de façanes. A més, al llarg de la nit i matinada s’han estat revisant punts inundables. 

Tarragona ha sigut una de les ciutats on més pluja ha caigut, però una de les zones que ha patit especialment els efectes de la pluja ha sigut, de nou, la Part Baixa: el Barri del Port i el Serrallo. Segons han denunciat els veïns de la zona, el Barri del Port es va inundar en només 20 minuts després de començar l'episodi de pluja. Els carrers més afectats van ser el de Castaños i l'Smith. 

La manca d'un col·lector, previst per l'any vinent, provoca que quan hi ha intensos episodis de precipitació els carrers d'aquesta zona tarragonina quedin colgats d'aigua, afectant també diversos habitatges o vehicles aparcats al carrer. 

Ara bé, la imatge de carrers transformats en riuades s'ha repetit en més punts de la ciutat, com ara l'avinguda de Catalunya, la plaça de la Imperial Tarraco o l'avinguda dels Països Catalans del barri de Sant Pere i Sant Pau.