Els càmpings de la ciutat de Tarragona invertiran prop de cinc milions d'euros anuals durant els pròxims quatre anys per millorar les instal·lacions. El consell plenari de l'Ajuntament va aprovar divendres la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística (POUM) per adaptar-lo al Pla Director del Sistema Costaner (PDUSC), vigent des de l'any 2014. Aquest tràmit, que el sector esperava des de fa quatre anys, desbloqueja la possibilitat d'executar obres de millora en els equipaments. Piscines més grans i menys profundes, remodelacions en els jardins, canvis de distribució i ampliació de l'oferta de jocs infantils i esportius centraran les intervencions.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
Els càmpings de Tarragona, a punt per millorar les instal·lacions i distanciar-se de la competència
«O invertim ja o la competència ens enxamparà. Si no millorem, el turisme empitjorarà i ens quedarem congelats». Són les paraules del vicepresident de l'Agrupació de Càmpings de Tarragona Ciutat, Marc Francesch, per qualificar la situació actual dels set càmpings que s'ubiquen al municipi: Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de la Mòra, Tamarit Beach Resort, Trillas Platja Tamarit i Caledònia .
Fa anys que tenen bloquejades les inversions per millorar les instal·lacions, atès que el POUM no estava adaptat al nou Pla Director del Sistema Costaner. Això els ha impedit adaptar els espais del càmping a les necessitats actuals i, per tant, perdre ventatge amb respecte la competència. Divendres passat, al plenari de l'Ajuntament, els grups municipals van aprovar la modificació del POUM que permet adaptar-lo a les directrius de la Generalitat. «Estem molt feliços i il·lusionats», apunta Francesch.
Ara caldrà elaborar un document marc per agilitzar els tràmits burocràtics i incloure les millores del conjunt dels càmpings, que van en la mateixa línia. Després, per cada actuació, hauran de redactar un Pla Especial. «El document marc deixarà clar cap a quina direcció caminen els càmpings a vuit anys vista. Són només obres de millora, no hi ha cap ampliació ni moviment previst», assegura el vicepresident de l'agrupació.
Inversions anuals d'uns 5 MEUR durant els pròxims quatre anys
Durant aquests anys de bloqueig els càmpings han pogut fer matalàs. Per aquest motiu, durant els pròxims quatre anys desemborsaran una quantitat d'uns 5 milions d'euros anuals. Els diners serviran per executar obres de millora en les instal·lacions i adaptar els càmpings als nous temps. «Les coses han canviat. La gent, per exemple, ja no vol piscines de dos metres de fondària, sinó amb més superfície i menys profunditat», exemplifica Marc Francesch.
Les inversions se centraran en la redistribució d'espais —per poder eixamplar les parcel·les—, la millora de jardins, l'ampliació de les zones de jocs infantils i esportives o l'adaptació tecnològica. «Necessitem flexibilitat per poder anar fent. El gruix de les inversions arribarà l'any 2020», detalla el vicepresident de l'agrupació.
Tot i això, la tramitació dels diferents Plans Especials per part del consistori serà el que marcarà els tempos d'actuació. Per tant, com més àgil sigui l'Ajuntament, més ràpid podran començar a executar les millores previstes.
L'Agrupació de Càmpings, a l'espera d'una reunió amb l'alcalde Ricomà
L'Agrupació de Càmpings ha demanat reunir-se amb l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, per poder establir línies estratègiques de futur. «La valoració de l'anterior regidoria, liderada pel PP, és bona. Però l'Ajuntament ja ens va demostrar que el turisme no estava en la llista de prioritats», manifesta Francesch sobre l'anterior equip de govern de socialistes i populars.
Ara es troben «esperançats» amb el nou govern d'ERC i En Comú Podem. De fet, ja es van reunir amb la regidora de Turisme, Laura Castel (ERC), en una trobada que va deixar «bones sensacions». «Diu molt que una de les persones més fortes de la llista encapçali turisme», assegura Francesch. De moment, en la primera reunió, ja van compartir punts de vista i previsió de futur i tant els càmpings com el consistori van pel mateix camí. Els càmpings de Tarragona representen el 75% de les pernoctacions i generen més de 400 llocs de treball directes.