Pla obert de l'entrada al centre escolar Joan XXIII de Bonavista

Investiguen un professor de Bonavista per un presumpte cas d'assetjament sexual a alumnes de secundària

El docent feia classes d'ESO a l'escola Joan XXIII | Els Mossos el van detenir el passat dimarts, i ara es troba en llibertat amb càrrecs | El centre ha activat tots els protocols fins a esclarir el cas

La calma i la tranquil·litat de l'escola Joan XXIII de Bonavista  (Tarragona) han saltat pels aires després que els Mossos d'Esquadra hagin detingut  un professor del centre, acusat d'un presumpte delicte  contra la llibertatsexual d'algunes de les seves alumnes. Segons ha pogut confirmar en exclusiva TarragonaDigital, l'individu va ser arrestat al seu domicili particular el passat dimarts 16 de març, va passar a  disposició judicial i en aquests moments es troba en situació de llibertat amb càrrecs. La investigació judicial  sobre el docent —actualment suspès de les seves funcions— segueix en marxa.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El professor investigat, de 51 anys i nacionalitat espanyola, feia classes de secundària  a l'escola Joan XXIII —un centre educatiu gran que ofereix totes les etapes educatives— des de feia més d'una dècada. Segons ha pogut saber aquest mitjà, serien sis les alumnes que haurien alçat la veu i denunciat els abusos, tocaments, a la direcció del centre educatiu. «El primer que hem fet en conèixer el testimoni  de les alumnes ha estat aplicar al moment el protocol de la Generalitat i suspendre les funcions de l'investigat fins que el cas s'esclareixi», han confirmat fonts de l'escola Joan XXIII.

Diverses alumnes de secundària han denunciat assetjament sexual per part del docent de l'escola Joan XXIII

Les fonts del centre consultades han assegurat que «fins ara, no havíem rebut comentaris o tingut sospites  fonamentades d'aquests presumptes fets que ara s'estan investigant» per part del professor detingut. L'individu hauria aprofitat el seu contacte amb les víctimes, totes elles alumnes de secundària i menors d'edat, per assetjar-les sexualment.

Façana de l'edifici de secundària de l'escola Joan XXIII de Bonavista
Els presumptes abusos s'haurien produït en aquest institut de Bonavista | Escola Joan XXIII

Des de l'escola han manifestat «el nostre suport  absolut a les víctimes», si bé han matisat la necessària «presumpció d'innocència» cap al docent, donat que el cas encara es troba sota investigació «i les sospites són fonamentades, però de moment són només sospites». Els Mossos van arrestar al docent el passat dimarts, prop de les 12.15 hores, quan el professor  ja havia estat apartat de la docència i dels menors per part del centre de Bonavista.

El centre ha aplicat, des del primer moment, els protocols  que cal seguir en aquests casos, i continua col·laborant amb la investigació  sobre els presumptes abusos  denunciats per les alumnes. L'afer es troba, en aquests moments, encara sota investigació judicial. L'escola Joan XXIII de Bonavista és un dels centres educatius amb més història de la ciutat, en marxa des de finals dels anys seixanta i sota la titularitat de l'Arquebisbat de Tarragona.