Pla general de l'empresa IQOXE

IQOXE s'ofereix a l'Associació de Veïns de Bonavista per «estudiar possibles inversions» al barri

Loli Gutiérrez (AAVV Bonavista): «La darrera paraula serà dels veïns» | No hi ha cap acord signat

L'empresa química IQOXE, responsable de la gravíssima explosió química que va costar la vida a tres persones el passat 14 de gener, està determinada a «estudiar possibles  inversions» econòmiques en el barri de Bonavista, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital. La companyia està en converses amb l'Associació de Veïns (AAVV) del barri, si bé ni s'ha arribat a cap acord  ni s'ha signat cap document que corrobori la col·laboració.

La presidenta del col·lectiu veïnal,  Loli Gutiérrez, ha informat en declaracions a TarragonaDigital que «la decisió definitiva  serà en mans de tots els veïns del barri», tant a l'hora de resoldre la voluntat d'arribar o no a un acord de col·laboració amb l'empresa com a l'hora de detallar quins projectes o inversions  concretes voldrien realitzar. «Serà Bonavista  qui decidirà en tot moment què vol o què no vol», ha aclarit, «i no l'Associació de Veïns».

Loli Gutiérrez: «No s'ha signat absolutament res»

Un comentari en una concentració a les portes del CAP va desencadenar una onada de  rumors i interrogants que s'ha anat estenent en les darreres hores per les xarxes socials. Gutiérrez ha confirmat que, si bé les converses amb IQOXE  existeixen, «ni s'ha posat cap quantitat sobre la taula ni s'ha signat absolutament res» perquè «qui decidirà si accepta, si es nega o què fem seran els nostres veïns». El procés de debat, insisteix, passarà «únicament per la veu majoritària del conjunt de veïns de Bonavista».

Fonts d'IQOXE han confirmat a aquest mitjà la voluntat de reunir-se pròximament amb l'Associació de Veïns de Bonavista per interessar-se en les possibles reclamacions, i han descartat que es tracti d'una operació d'entrega de diners sinó d'inversions materials i concretes que pugui sol·licitar la veu col·lectiva del barri.

Per molt que no hi ha xecs ni acords formals pel mig, el descobriment de les converses entre els dos interlocutors han despertat malestar i les primeres crítiques  a través de les xarxes socials, en una reacció que Gutiérrez atribueix «al desconeixement» sobre «la realitat de les converses» amb IQOXE. S'espera que la presidenta de l'associació s'adreci als veïns de Bonavista en les pròximes hores.