Jarabe de Palo tocarà la seva última cançó a Tarragona el 22 de desembre

El grup liderat per Pau Donés actuarà el 22 de desembre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona

El 22 de desembre d'aquest 2018, Jarabe de Palo farà el seu últim gran concert multitudinari a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona. El seu líder, Pau Donés, ja fa temps que va anunciar que penjaria la guitarra i d'aquesta manera clourà una gira que l'ha portat per una vintena de ciutats de l'Estat.

El grup de rock llatí portarà doncs l'últim concert de la gira 'Adiós pero hasta luego. Muchas gracias por todo', dues hores de música on la banda repassarà tots els seus grans hits com 'La flaca', 'Depende', 'Agua', 'Bonito', 'El lado oscuro'... entre desenes d'altres cançons que permetran als tarragonins acomiadar-se com cal d'un dels grans grups dels últims 20 anys.

L'actuació de Tarragona serà la darrera en format de gran concert  que farà Jarabe de Palo, motiu pel qual tots aquells que en vulguin gaudir i acomiadar-se del gran Pau Donés ja poden comprar les seves entrades a la web de la TAP.

'Jarabe filarmónico' i '100 letras'

Jarabe de Palo no s'ha volgut acomiadar dels escenaris i prou, el passat divendres 5 d'octubre va presentar un nou disc, 'Jarabe filarmónico', amb 13 cançons gravades en directeals concerts quePau Donés i l'Orquestra Filarmònica de Costa Rica  van fer l'any passat; un recull de les cançons més conegudes amb l'acompanyament i la presència de la música clàssica.

De la mateixa manera, el grup també ha publicat '100 letras', un llibre recull de les lletres de les cançons publicades al llarg dels 20 anys  de la carrera musical de Jarabe de Palo. Més de 200 pàgines on, en molts dels casos, es podrà veure el manuscrit original de la cançó en el moment de ser composta.

Acaba una etapa, en comença una altra

A través de la pàgina web del grup, Pau Donés ha volgut deixar ben clar que  ni el cansament, ni molt menys el càncer que pateix són els motius de l'aturada indefinida del grup. De fet, assegura que en cap moment s'ha plantejat deixar la música, que simplement no tornarà als escenaris a curt termini.

En paraules de l'artista: «Porto més de vint anys en això, a tot gas, sense treva ni descans. Ha arribat el moment de parar. Sento que conclou una etapa plena de coses estupendes. Sento que ara és el moment de fer altres coses i de tornar a viure com una persona normal». Finalment Donés, assegura que «se'n va amb la promesa de tornar».

 Jarabe de Palo en concert
Jarabe de Palo en concert | Laia Solanellas