Imatge del jardí vertical de la Tabacalera de Tarragona.

El jardí vertical de la Tabacalera ja té data de caducitat: quedarà desmuntat a l'agost

És un dels espais més degradats de la ciutat | Va costar més de 3 MEUR, ara fa una dècada

L'Ajuntament de  Tarragona ja ha posat data a un dels grans compromisos pendents que havia assumit des que va entrar a la plaça de la Font el nou equip de govern: enderrocar el polèmic  jardí vertical que envolta l'espai de l'antiga Tabacalera. L'executiu ha lamentat «l'estat de degradació  progressiva» de la infraestructura, herència de l'anterior govern socialista, i que ara fa una dècada va costar més de 3 milions d'euros.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha anunciat que el desmuntatge de tota la construcció, estructura inclosa, s'executarà en un termini de nou setmanes i anirà a càrrec de l'empresa Plan Consulting Grup, qui s'emportarà prop de 20.000 euros (IVA no inclòs) per les tasques de retirada. Si es compleix el calendari, a l'agost ja no existirà el jardí.

El jardí vertical de Tarragona era herència de l'anterior equip de govern i va costar més de 3 MEUR

Puig considera que «amb el desmuntatge i la rehabilitació del parc de la Tabacalera  dignificarem l'espai i el posarem en valor», i ha opinat que «és molt millor destinar els recursos que ens costa el seu manteniment a millorar els jardins de la ciutat que la gent pot passejar i gaudir de veritat».

Amb prop de 20 metres d'alçada, el jardí vertical  es va construir en el seu dia amb la voluntat d'esdevenir un símbol de la 'Tarragona smart' de principis de la dècada passada, si bé el mal estat de l'estructura ha estat definitiu per enterrar el projecte en només vuit anys. «Ens agrada més apostar per coses més senzilles i realistes», ha reblat el portaveu de l'actual govern municipal.