Pla obert del pianista Marco Mezquida durant la seva actuació en la 26a edició del festival 'Dixieland. Festival de jazz de Tarragona’

El jazz de Marco Mezquida sona al Dixieland de Tarragona

L'organització qualifica d'exitosa l'arrencada de la 26a edició marcada per les restriccions

El pianista Marco Mezquida ha actuat aquest diumenge al vespre al Dixieland. Festival de jazz de Tarragona i ha portat el jazz avantguardista a la ciutat en el segon dia de certamen. «És el pianista de referència nacional, però també dels pianistes europeus que està fent coses interessants», ha destacat el director artístic del certament, Kike Colmenar. La 26a edició va arrencar divendres amb l'actuació del Jean Toussaint Quartet i s'allargarà fins al 16 de maig. Els organitzadors han qualificat «d'èxit» el seu inici després que l'any passat no es pogués celebrar per la pandèmia. Enguany, s'han programat onze concerts, amb aforaments controlats, i s'han reduït a quatre les actuacions al carrer.

L’artista Marco Mezquida ha fet sonar el seu jazz d’avantguarda davant d’un públic que gairebé ha omplert les 350 localitats del Teatre de Tarragona, un dels escenaris escollits per l’organització per celebrar els concerts d’aquesta edició. Segons ha explicat Colmenar, Mezquida és un dels músics més valorats del panorama jazzístic i de les músiques improvisades, que combina el jazz amb música contemporània, popular i sons folklòrics i melodies pop. «És jazz en el sentit de la improvisació, però està molt obert i molt proper a altres gèneres», ha assenyalat el director artístic.

L’organització ha apostat per programar tots els espectacles en espais que permetin mantenir un aforament controlat i, així, respectar les restriccions i mesures acordades pel Procicat. A banda dels cinc concerts programats al Teatre Tarragona, també s’han organitzat actuacions a l’Espai Jove Kesse i a la Capsa de Música. «Hem hagut de repensar i adaptar el festival el millor possible; estem molt contents del programa tot i que trobem a faltar els espectacles i esdeveniments més populars i de carrer», ha subratllat Colmenar.

Amb tot, s’han programat quatre propostes per a tots els públics a la plaça de l'Antic Escorxador el pròxim cap de setmana. Aquestes actuacions, però també tindran l’aforament limitat per complir amb les limitacions vigents. «Volíem mantenir la música al carrer», ha afegit el director. A més, per les persones que assistien al Dixieland per ballar, s'han organitzat classes de Jazz Steps, una sessió introductòria al claqué i una demostració de Shim Sham en línia. Les activitats estaran disponibles fins al 30 de maig i són gratuïtes.

En aquesta edició, l’organització ha optat per espectacles musicals d’estils jazzístics ben diversos que van des dels més tradicionals, amb l’Stromboli Jazz Band o l’Andrea Mottis, als més moderns de Marc Ribot o els Koko Jean & The Tonics Featuring Dani Nel·lo, passant per altres gèneres com el soul de La Soul Machine