Imatge de Jordi Sendra amb Carles Puigdemont

Jordi Sendra, cap de llista de Junts per Tarragona a les eleccions municipals de 2023

L'exregidor de Convergència i Unió entre 2002 i 2011, s'ha imposat a les primàries a Josep Maria Llort

Junts per Catalunya ja té candidat a l'alcaldia de Tarragona de cara a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023. L'escollit és Jordi Sendra, actual director general de Prestacions Socials de la Generalitat i amb una llarga trajectòria política, en què ha estat conseller de l'Ajuntament de Tarragona, diputat al Parlament de Catalunya i senador del Regne d'Espanya.

En les primàries celebrades aquest dilluns i dimarts, les bases del partit que presideix Laura Borràs han escollit Sendra com a candidat amb el 58,18% dels vots. L'altre candidat, Josep Maria Llort, ha obtingut el 41,86% dels suports. Cal recordar que actualment Junts per Catalunya no compta amb representació al consistori tarragoní, ja que no es reconeix l'actual grup municipal que lidera Dídac Nadal.

«Un repte gegantí»

Sendra, nascut a Tarragona l'any 1961, va ser regidor de l'Ajuntament de Tarragona entre 2002 i 2011 —sota les sigles de CiU— i ara aspira a tornar al saló de plens de la capital tarragonina. L'alcaldable dels independentistes ha explicat que «assumeixo el repte gegantí de liderar la candidatura de Junts per Catalunya a Tarragona per a les pròximes eleccions municipals».

En aquest sentit, s'ha marcat l'objectiu de «ser el proper alcalde de la meva estimada ciutat, amb la voluntat d’oferir un projecte ciutadà on les persones siguin el centre de totes les polítiques municipals i així transformar Tarragona en un lloc on viure sigui motiu d’orgull». Entre altres qüestions, ha posat sobre la taula l'exclusió social, l'emprenedoria, la cultura i el model turístic.

Així mateix, Jordi Sendra ha assegurat que vol «una Tarragona lleial a les institucions del nostre país i que estigui sempre al seu costat en la lluita per independència de Catalunya».