Un camp de producció de vegetals de BASF a Itàlia.

Tarragona acollirà la primera Jornada per al Desenvolupament Sostenible

L'objectiu és consolidar la ciutat com a espai de debat per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, fixats per Nacions Unides

La primera 'Jornada a Tarragona pel Desenvolupament Sostenible' tindrà, com a tema principal, el coronavirus. El pròxim  29 d'octubre  el recinte del Seminari de Tarragona  acollirà una trobada, amb la intenció de perpetuar-se amb el temps, que portarà com a títol 'Davant la Covid-19, més responsables que mai'.

Les jornades han estat organitzades per  BASF, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla  i Ematsa, coincidint amb el cinquè aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, publicats per les Nacions Unides el setembre de 2015.

Tarragona, un espai de referència per al futur

La intenció dels organitzadors és convertir Tarragona en un  espai de debat i de referència de responsabilitat social de les organitzacions, a través d'exemples, casos i models d'èxit, fixant l'horitzó en l'Agenda 2030. Una de les ponents inaugurals serà la presidenta de la Red Española del Pacto Mundial de l'ONU, Clara Arpa.

El doctor Ángel Castiñeira, director de la Càtedra de lideratge social d’ESADE, i del doctor Àngel Belzunegui, director de la Càtedra d’inclusió social de laURV; seran els ecarregats de tancar la jornada amb una conversa sobre els reptes que, com a societat, hem de fixar de cara a la pròxima dècada.

Les dues taules rodones comptaran amb exemples d'empreses i organitzacions que han gestionat la pandèmia de la  Covid-19 amb èxit. La jornada, que durarà tot el matí, serà moderada pel periodista Marcos González, fundador i editor de Corresponsables, un mitjà de comunicació internacional líder en el món la responsabilitat corporativa.

Format presencial i virtual

Les jornades  se celebraran amb un format dual, presencial i virtual. Els assistents podran escollir si assistir-hi físicament, tenint en compte la situació vírica del moment, o seguir la retransmissió en streaming  a través d'internet. 

Les entitats organitzadores han volgut reivindicar «la importància de les aliances, protagonistes de l’ODS número 17». La voluntat és organitzar aquest fòrum anualment, compartint  coneixement i ajudant a altres institucions «a situar els objectius de desenvolupament sostenible al centre de la seva pròpia agenda».

Tot i que les inscripcions són gratuïtes, tenen un nombre limitat i s'han de reservar a través del formulari corresponent.