Tàrraco Viva

Les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula ja estan en marxa

Fins al 18 d’octubre, el festival culinari de Tàrraco Viva oferirà menús de cuina romana en clau actual

De la mateixa manera que en el cas del festival de reconstrucció històrica Tàrraco Viva, el Tàrraco a Taula es va ajornar causa de la pandèmia de la Covid-19. Ara, finalment a l'octubre, l'associació de  restauradors Tàrraco a Taula organitza un any més les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula, una iniciativa que ofereix una visió actual de la  cuina de l'antiga Roma.

Durant els dies de Tàrraco Viva, el festival romà de Tarragona, les cuines de bona part dels restaurants de la ciutat es transformen per reviure els sabors i les aromes pròpies de la  cultura romana.

A part dels restaurants, en aquesta edició també se sumen cellers de vins naturals, ecològics i biodinàmics, Suburbia i altres artesans locals com el forn Jordi Andreu i el forn de Nulles, que recuperen la recepta del pa romà.

Els set restaurants participants són: Ares Restaurant, Cócula, El Cortijo, El Llagut, La Xarxa, Lola Bistró i Merceria 34. Cinc dels participants oferiran un menú complet amb propostes gastronòmiques basades en el recull De Re Coquinaria, el llibre de receptes atribuït a Apici, el gastrònom romà més famós de l'Imperi, a un cost de 29 €, i que inclou aigua i pa romà. El Cortijo i el Lola Bistró, per la seva banda, serviran platets i racions entre 5 i 8 €.

A més, enguany l'edició compta amb la cervesa artesanal Suburbia, de la cervesera La Sitgetana, amb qui s'ha treballat una cervesa amb ingredients del territori i que tindrà un cost de 3,50 €. D'altra banda, els vins han estat seleccionats tenint en compte el  territori  i la mínima intervenció humana, respectant al màxim l'evolució natural del vi.

Imatge d'arxiu de les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula
Els restauradors i col·laboradors de Tàrraco a Taula trien amb molta cura les matèries primes escollides | Tàrraco Viva

Unes jornades basades en la investigació, amb filosofia slow food i adaptades a la situació actual 

Setmanes abans de la celebració de les jornades, els cuiners del col·lectiu Tàrraco a Taula, fan una gran feina d’investigació per tal d’adaptar les seves cuines contemporànies a receptaris, productes i maneres de cuinar similars a aquelles de les Caupones, les tavernes romanes

A causa de la situació sanitària, el material editat per aquesta edició és un cartell amb un codi QR amb totes les propostes dels participants i uns cavallets per a les taules de cada restaurant amb un codi QR perquè els clients puguin descarregar les cartes dels participants al Tàrraco a Taula.

Tota la  informació  amb relació a l'edició de Tàrraco a Taula 2020 la trobareu dins del programa de Tàrraco Viva.