L'exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i vuit persones més aniran a judici pel cas Inipro

El jutge ha desestimat els recursos presentats i portarà a judici la plana major dels governs socialistes

Finalment s'han acomplert els pitjors presagis dels polítics socialistes implicats en el  cas Inipro i el jutge ha  desestimat  els recursos presentats. Així doncs, Josep Fèlix Ballesteros, exalcalde socialista de Tarragona durant 12 anys;  Begoña Floria, portaveu dels equips de govern socialistes i un dels noms més destacats dels mandats de Ballesteros; l'excap de gabinet de l'alcalde; l'exregidora socialista responsable de Serveis Socials; i l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST), entre altres, hauran de seure a la banqueta dels acusats. La informació l'ha confirmat a aquest mitjà l'advocat de Josep Fèlix Ballesteros, David Rocamora.

Rocamora ha assegurat que el seu client vol «que el judici es faci com més aviat millor. Josep Fèlix Ballesteros té una absoluta  falta de relació  amb els fets jutjats i la resolució on es desestimen els recursos presentats no resol sobre els arguments de la defensa, simplement diu que han de ser valorats en un judici». 

Políticament, el pas del cas Inipro a judici deixa en una mala posició a l'exalcalde Josep Fèlix  Ballesteros, encara un dels noms amb més pes dins l'estructura socialista de les comarques tarragonines. L'octubre de l'any 2018, Miquel Iceta, primer secretari dels socialistes catalans, va assegurar, durant l'acte de proclamació de Ballesteros com a candidat a l'alcaldia de Tarragona després d'un procés de primàries, que «nosaltres hem escoltat a Josep Fèlix Ballesteros,  l'hem jutjat i hem vist que no hi ha cap problema perquè continuï sent l'alcalde de Tarragona». 

La reacció de la CUP

Per entendre'ns, el cas Inipro és un cas on s'esbrina un presumpte  finançament irregular del PSC de Tarragona. En concret, els alts càrrecs socialistes encara en actiu, Ballesteros i Floria, han de respondre sobre si van donar  feina a simpatitzants, i afiliats, socialistes a una empresa privada, Inipro, que havia sigut contractada per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST). L'acusació recau en el fet que, presumptament, aquests  treballadors a qui el partit va buscar ocupació no haurien desenvolupat  tasques  per l'IMSST, sinó  pel  PSC. En concret, haurien gestionat les xarxes socials de l'alcalde. 

La CUP va ser la formació política que va portar el  tema a judici i aquest matí de dimecres, 27 de maig, quan s'ha conegut la notícia, ho ha celebrat a través d'una piulada al compte de Twitter de la seva portaveu, Laia Estrada