Pla general dels pensionistes i jubilats protestant davant l'oficina de CaixaBank a la Rambla Nova de Tarragona

Els jubilats de TGN protesten contra la reducció de serveis de les entitats bancàries

Una trentena de persones es manifesten davant una oficina de CaixaBank per denunciar la bretxa digital i el tancament de sucursals

Protesta dels pensionistes tarragonins contra les entitats bancàries en una acció convocada pels sindicats UGT i CCOO i que ha reunit una trentena de persones. Els jubilats s'han manifestat aquest dijous davant l'oficina de CaixaBank de la Rambla Nova de Tarragona per denunciar la bretxa digital i el tancament de prop de mig centenar de sucursals en municipis petits de la demarcació tarragonina.

Els jubilats han entregat un manifest al responsable de l'entitat en què han reclamat una millor atenció i més serveis presencials per evitar les llargues cues que es formen cada mes a l'hora de cobrar les pensions. «Ens sentim cada vegada més inútils, tenint el cap bé no podem fer els tràmits; la pandèmia ha anat molt bé per a molts, tot és telemàtic», ha lamentat Teresa Fortuny, secretària dels pensionistes i jubilats de CCOO.

En aquest sentit, Fortuny també ha denunciat el tancament d'oficines bancàries a la Part Alta de Tarragona i ha lamentat que moltes persones grans i vulnerables s'han de dirigir a altres seus per poder fer les gestions bancàries. «Han tancat les que hi havia al carrer Major i Merceria, ens han deixat sense ni un caixer fins a la Rambla Vella», s'ha queixat la pensionista.

El tancament d'oficines bancàries és un «abús»

Per la seva banda, el secretari general d'UGT al Camp de Tarragona, Joan Llort, ha titllat d'«abús» el tancament d'oficines bancàries a municipis com Falset o l'Espluga de Francolí, entre d'altres, ja que, diu, contribueix al despoblament. «Hi ha pensionistes que cobren menys de 600 euros i els cobren més de 250 euros de comissions anuals, això és una barbaritat per aquesta gent que amb prou feines arriba a finals de mes», ha dit Llort.

En la mateixa línia, s'ha manifestat la secretària general de la unió Intercomarcal de CCOO del Camp de Tarragona, Mercè Puig, que ha recordat que molts ajuntaments han aprovat mocions a favor de revertir els tancaments d'oficines. «Necessitem més atenció, més horaris i més personal a les entitats bancàries, no pot ser que es formin cues al carrer amb la gent gran i que després la derivin al caixer», ha valorat.

Per aquesta raó, des de la federació de persones pensionistes i jubilades han exigit que les entitats bancàries ampliïn la seva cartera de serveis a tota la població, que eliminin les comissions i que s'informi dels seus drets a la gent més vulnerable.