Imatge de l'entrada a la residència Les Alzines de Tarragona

Novetats sobre el cas d'assetjament laboral a la residència Les Alzines de Tarragona

En l'acte de conciliació entre les treballadores i l'empresa no s'ha arribat a cap acord i hi haurà judici

El cas sobre el presumpte assetjament laboral i persecució sindical a la residència Les Alzines de Tarragona les anirà a judici. En aquest sentit, l'acte de conciliació que s'ha celebrat aquest dimarts entre les quatre treballadores afectades i l'empresa ha acabat sense cap acord. Les empleades asseguren que s'han vulnerat els seus drets laborals i denuncien la companyia per assetjament laboral i persecució sindical.

El secretari general d'UGT Serveis Públics, Enrique Martín, ha assenyalat en declaracions a l'ACN que «demanem la indemnització corresponent per un acomiadament improcedent i la retirada dels expedients incoats per faltes greus d'uns fets que no han ocorregut».

Denúncies d'UGT al Departament de Drets Socials i a la Inspecció de Treball

Cal recordar que el sindicat va denunciar al Departament de Drets Socials la manca de treballadors al centre, gestionat per l'empresa Bastón de Oro, així com a Inspecció de Treball l'incompliment del conveni vigent per part de l'empresa. En aquest sentit, de la UGT es va demanar a la Generalitat la seva implicació en cas, perquè el 75% de places del centre són públiques.

Arran de la denúncia del sindicat, el Departament de Drets Socials va fer una inspecció a la residència i va incoar un expedient sancionador per falta d'atenció d'higiene i falta atenció continuada als usuaris, així com retards en l'enllitament dels residents.