Imatge d'arxiu de Dídac Nadal

Junts, més a prop de formar part del govern municipal de Tarragona

Les converses es remuntarien a abans de les eleccions al Parlament

Canvis  a la vista a la plaça de la Font, seu de l'Ajuntament de Tarragona. El govern municipal, format per ERC i En Comú Podem, es troba en converses amb el grup municipal de Junts per Tarragona per incorporar  els tres regidors de Junts  al cartipàs tarragoní. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Fonts consultades per aquest mitjà han afirmat que les converses amb el portaveu de Junts, Didac Nadal, estan agafant bon color, «però encara és aviat per dir res». Des de Junts han coincidit en el fet que no es poden esperar novetats en les pròximes hores: «Aquesta setmana, entre que deixem enrere les eleccions i divendres hi ha plenari, no estem segurs que es pugui produir cap reunió per acabar de concretar».

Les fonts de Junts també han explicat que «les converses es van dur a terme abans de les eleccions i ambdues parts es van emplaçar a tornar-ne a parlar passat el 14 de febrer. Des de Junts hi ha predisposició i sembla que, des de l'equip de govern, també».

Junts i En Comú Podem

Després de les eleccions municipals, ERC va apostar per sumar amb En Comú Podem i iniciar el mandat amb un govern  en minoria i dos socis  exteriors, el grup municipal de la CUP i els tres regidors de Junts per Tarragona. En Comú Podem es va negar, des d'un primer moment, a compartir govern assegurant que no podien treballar conjuntament amb la «dreta».

2020 va acabar amb els principals grups de l'oposició intentant construir una moció de censura contra el govern de Tarragona. Les forces de l'oposició van anar a cercar el vot que els hi faltava, per a la majoria absoluta, al grup municipal de Junts per Tarragona. Superat aquest ensurt, sembla que el veto d'En Comú Podem a Junts no tindria tant pes i el govern municipal de Tarragona podria encarar la segona meitat del mandat amb un equip reforçat.