Imatge de l'estat de l'estació de bombament de la platja Llarga

Junts per Tarragona reclama actuacions «urgents» al litoral tarragoní

La formació ha posat l'accent en l'espai natural de la platja Llarga

El grup municipal de Junts per Tarragona ha demanat a l'equip de govern de la ciutat que dugui a terme totes les accions necessàries per  protegir l'espai natural de la platja Llarga, zona que fa uns dies va tornar a patir els greus efectes d'un violent  temporal meteorològic.

El portaveu del grup, Dídac Nadal, ha posat l'accent en l'estació de bombament que actualment està ubicada a tocar de la sorra i que durant el darrer temporal es va convertir en la zona més malmesa. «En un futur està previst que aquesta instal·lació canviï d'ubicació, però el litoral no pot esperar llargs terminis de temps, cal agilitzar aquest projecte», ha apuntat el representant de Junts per Tarragona qui ha insistit en el fet que «alliberant aquest espai protegim el litoral tarragoní  recuperant aquesta  zona natural».

L'administració que ha de portar a terme el canvi d'ubicació de l'estació és la catalana, mitjançant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Partint d'aquesta premissa, el líder tarragoní de Junts ha remarcat que «és fonamental que l'Ajuntament exigeixi a l'ACA agilitzar el projecte, atès que actualment ni tan sols s'ha redactat el projecte de canvi d'ubicació de la infraestructura».

 

«Reconvertir-les en aparcament»

D'altra banda, el portaveu de Junts per Tarragona ha posat sobre la taula una altra mesura urgent per contribuir a la  renaturalització  de la Platja Llarga. «L'Ajuntament ha d'insistir i posar-se d'acord amb la Generalitat perquè cedeixi les antigues pistes esportives de la Ciutat Residencial actualment abandonades i reconvertir-les en aparcament», ha apuntat Nadal amb el mateix objectiu d'alliberar i recuperar les dunes i l'espai natural que hi ha a tocar de la Platja Llarga.