La jutgessa del cas Inipro desestima els recursos de les defenses que volien evitar el judici

Ho ha fet públic la CUP, que aquest dimecres va rebre la notificació en tant que acusació particular

El judici contra els encausats pel cas Inipro, entre els quals es troben l'exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i la consellera Begoña Floria, es troba un pas més a prop. La CUP, acusació particular en aquest cas, ha fet públic aquest dijous, dia 11 de juliol, que en una notificació rebuda aquest dimecres se'ls comunica que la jutgessa del cas ha desestimat els recursos interposats per les defenses per tal d'evitar el judici.

La jutgessa del cas Inipro desestima els recursos de les defenses

El Ministeri Fiscal i les acusacions ja s'havien oposat feia mesos a que la jutgessa estimés aquests recursos, però s'estava a l'espera de la decisió de la magistrada. Finalment, doncs, aquest dijous 11 de juliol ha transcendit que la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, s'ha alineat amb la postura de la Fiscalia i les acusacions, segons ha fet públic la mateixa CUP.

Així doncs, a manca de posteriors recursos en la fase més immediatament prèvia a la vista, tot fa pensar que els encausats d'Inipro hauran d'enfrontar-se, efectivament, al judici oral. L'exalcalde i actual conseller de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acusat de prevaricació, malversació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús en l'exercici de la funció pública; i la consellera del PSC Begoña Floria, acusada d’alteració de preus en concurs i subhastes públiques, suborn, tràfic d'influències, malversació i abús en l'exercici de la funció pública, són més a prop d'enfrontar-se, doncs, al judici.

La CUP valora positivament la decisió de la jutgessa

L'acusació particular, la CUP tarragonina, ha fet una valoració «positiva» de la decisió presa per part de la jutgessa d'instrucció número 1 de Tarragona. De fet, la formació anticapitalista ha fet pública aquesta decisió un cop n'ha rebut la notificació, en formar part de la causa com a acusació particular.

En el comunicat det públic aquest dijous, 11 de juliol, la CUP també es mostra «a l'espera del que es decideixi a l'Audiència Provincial», en relació a l'obertura del judici i a la data en què es podria dur a terme.