Imatge d'una mare amb el seu fill en braços

Un jutjat de Tarragona avala que una mare sola tingui també el permís de paternitat

La Generalitat només reconeixia el dret a quatre setmanes, però el jutjat ha sentenciat que és d'aplicació la llei estatal

El jutjat contenciós administratiu 2 de Tarragona ha reconegut el dret d'una mare sola a gaudir del permís de paternitat després d'exhaurir el de maternitat. En total, 32 setmanes. El jutjat estima així el recurs presentant per la dona en contra d'un recurs de la Generalitat que es negava al reconeixement de les 16 setmanes addicionals i les limitava a quatre.

L'administració defensava que el que era d'aplicació és un conveni propi que regula el permís d'una família monoparental a gaudir de quatre setmanes i no de 16 com demanava la dona. El jutjat considera, però, que és d'aplicació la nova normativa estatal que va ampliar el permís de paternitat a 16 setmanes, encara que el conveni propi no s'hagi adaptat encara.

CGT defineix aquesta situació com a «injustícia»

CGT Ensenyament ha celebrat la sentència i ha animat altres afiliades en la mateixa situació a acabar amb aquesta «injustícia». De fet, han explicat que estan donant suport a altres denúncies similars que esperen que també acabin en sentències favorables. Tot i això, han fet una crida a impulsar el canvi normatiu que eviti que les mares de famílies monoparentals femenines hagin de recórrer a la justícia per aconseguir aquest reconeixement.

En aquest sentit, el sindicat s'ha preguntat si el Departament d'Educació acceptarà el posicionament judicial o presentarà recurs contra la sentència, ja que aquesta encara no és ferma.