Pla general d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Tarragona davant la comissaria del cos policial

Arranjaran la coberta de la comissaria de la Guàrdia Urbana de TGN: 120.000 euros

Les obres han d'acabar amb les filtracions d'aigua que es produeixen quan hi ha fortes pluges

L'Ajuntament de Tarragona arranjarà la coberta de la comissaria de la Guàrdia Urbana, afectada per un procés de degradació. Aquest dijous s'ha publicat la licitació del projecte que ha d'acabar amb les filtracions d'aigua que pateix l'edifici que es va posar en funcionament l'any 2013. El pressupost de licitació de les obres és de 120.000 euros.

La consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, ha manifestat que «és una bona notícia, ja que aquesta problemàtica s’ha anat incrementant amb el pas del temps i ara es començava a fer molt difícil treballar amb les constants fuites d’aigua».

Guzmán ha recordat que «el problema ve de lluny i que els dèficits d’aquest edifici no són de falta de manteniment, sinó d’una mala construcció en el seu origen i ara, finalment, es podran començar a resoldre».

Els treballs tindran una durada de dos mesos

La intervenció que impulsa l'Ajuntament de Tarragona preveu la renovació de la impermeabilització d'aquelles parts de la coberta que presenten problemes d'estanquitat. En aquest sentit, l'edifici té dues tipologies de coberta plana a diferents nivells. Es preveu que els treballs, una vegada adjudicats, tinguin un termini d'execució de dos mesos, alhora que no afectaran la seguretat del personal de la comissaria.

Segons ha explicat el consistori, un tipus de coberta està acabat amb paviment flotant, a base de lloses de formigó porós amb aïllament tèrmic, mentre que l'altre està acabat amb graves, que són totalment permeables, que és on cal intervenir, ja que s’han registrat diversos punts de filtració. La coberta preveu dues canals de recollida d’aigua de la pluja, però en episodis de fortes pluges no és suficient, provocant l'aparició de filtracions.

Així, la intervenció preveu la retirada de la grava i de l’aïllament antic, així com la neteja i sanejat de la superfície. Un cop fet això, es reforçarà la impermeabilització existent i es tornarà a col·locar el paviment flotant a base de lloses de formigó, així com la grava extreta.