La FAVT vota canviar Elvira Ferrando per un altre interlocutor

El tinent d'alcalde, José Luis Martín, s'ofereix a ser el nou contacte dels veïns a l'Ajuntament

Les associacions de veïns de Tarragona ja han rebut l’esperada subvenció de l’Ajuntament. La majoria d’elles van rebre els diners entre ahir i avui. Així i tot, la polèmica sobre aquest tema no està tancada. La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), que agrupa disset entitats veïnals, debatrà i votarà aquesta tarda si volen instar al govern local a canviar el seu interlocutor, tal i com ha pogut saber TarragonaDigital.  Consideren que la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, no ha gestionat bé aquesta qüestió.

Algunes entitats veïnals volen apartar Elvira Ferrando

L’Ajuntament va firmar la setmana passada l’autorització per pagar 160.000 euros a totes les associacions de veïns. Entre ahir i avui totes les entitats han rebut els diners, però el retard i la falta de compromís han generat malestar entre les associacions. Cristina Berrio, presidenta de la FAVT, assegura que en una reunió amb Ferrando a principis d’any aquesta es va comprometre a pagar l’ajuda abans de Sant Joan.

Però els mesos anaven passant i els diners no arribaven. Per això fa unes setmanes les entitats van demanar a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la destitució de Ferrando.   L’alcalde va fer arribar una carta a aquestes associacions demanant disculpes, segons explica Berrio. Ferrando, però, no s’ha pronunciat. «Ella es va comprometre a una cosa i no ho ha fet, la gent es va planificar en funció del que va dir i ara ni ens ha trucat, ni ens ha vingut a veure, ni res», diu Berrio indignada.

És per això que, tot i que ja han cobrat aquests diners, aquesta tarda celebraran una reunió amb els presidents de totes les associacions de veïns de la Federació on votaran la decisió d’instar al govern a canviar d’interlocutor i apartar Ferrando d’aquesta responsabilitat. Tot apunta que la iniciativa tirarà endavant, ja que segons Berrio la majoria d’associacions estan molt molestes. Si és així, faran arribar una carta al govern local per informar-los que ja no volen seguir parlant amb Ferrando, sinó que volen que el seu contacte a l’Ajuntament sigui un altre.  

El retard en les subvencions, un problema endèmic

El cert és que no és la primera vegada que el pagament de les subvencions arriba tard.  L’any passat, tal com explica el president de l’Associació de veïns de la Part Alta, Manel Rovira, el pagament es va fer al juny, i altres anys també s’ha fet tard.  Segons Rovira l’ideal seria que es fes al mes de març, ja que si no, les entitats tenen problemes per pagar el manteniment dels locals, com ara les factures de llum i aigua, i per organitzar activitats.

L’associació de veïns de la Part Alta i la del Barri del Port també estan molestes pel retard, així i tot, no volen focalitzar el problema amb Ferrando i de moment no es plantegen l’opció de canviar d’interlocutor com fan les entitats de Llevant.  «No crec que sigui la responsable de tot», diu Mari Carmen Puig, presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port. I Rovira assegura que hi hagi qui hi hagi al govern el problema sempre es repeteix.

El tinent d'alcalde s'ofereix com a interlocutor

El primer tinent d'alcalde de Tarragona, José Luis Martín, s'ha posat a disposició dels veïns per esdevenir el nou interlocutor. En declaracions a aquest diari ha dit que si els veïns segueixen amb la idea de voler un nou interlocutor amb l'Ajuntament ell estaria disposat a ser aquesta persona. 

NOTICÍES RELACIONADES:

Associacions veïnals demanen a Ballesteros la destitució d'Elvira Ferrando

Torreforta suspèn la festa major d’agost per l'impagament de la subvenció

Arriben les festes del Barri del Port sense la subvenció de l'Ajuntament