Pla general d'un dels propietaris de la llibreria La Capona

La llibreria La Capona reobrirà portes abans de Santa Tecla

Els nous propietaris de l'històric establiment és la cooperativa Combinats

El sector cultural de Tarragona està d'enhorabona. La llibreria La Capona, que va abaixar la persiana el passat 30 de juny després de 25 anys de trajectòria per jubilació dels seus gestors, reobrirà portes abans de Santa Tecla. El retorn de l'emblemàtic establiment arribarà de la mà de la cooperativa Combinats, que ha arribat a un acord amb la propietat del local i amb els anteriors gestors, segons va avançar la revista 'Fet a Tarragona'.

La cooperativa Combinats, liderada per Jordi Collado, Jordi Vinyoles, Raquel Barbier i Carlos Domènech, va tancar les negociacions aquest mateix dijous amb la signatura del lloguer del local i el traspàs del negoci, després d'unes converses que s'han allargat durant tot l'estiu. En aquest sentit, Oriol Picas, professional del món del llibre amb experiència a Abacus, s'incorporarà al projecte.

En els primers mesos de la nova etapa de La Capona, els nous propietaris de la llibreria tindran l'assessorament de Pitu Rovira, Ricard Espinosa i Pau Espinosa, responsables de l'establiment durant 25 anys.

La reobertura es farà a través d'un grup de consum

Els nous gestors de La Capona han explicat que la reobertura es farà en el marc d'un grup de consum. En aquest sentit, Combinats ha explicat que «La Capona ha estat des de la seva creació un pol cultural socialitzador al servei de la ciutat i la seva gent, un model de comerç proper i de referència amb la lògica del bé comú».

La voluntat és mantenir l'essència de l'emblemàtic establiment, motiu pel qual «Combinats vol seguir aquest camí i entenem que la construcció d'un grup de consum conjuga la celeritat necessària per tornar a obrir i l'estructura imprescindible per tenir mirada llarga amb la implicació ciutadana». Així, els nous gestors busquen ara socis del grup de consum.

En aquest sentit, la distribució de La Capona es mantindrà de manera similar, amb alguns petits canvis. La voluntat és mantenir l'essència de llibreria, amb una aposta pels clàssics, la literatura infantil i juvenil, així com per l'organització d'actes culturals.