Imatge d'un abocador il·legal a la ciutat de Tarragona

Tarragona ha obert 28 expedients sancionadors per abocadors incontrolats durant 2020

El consistori ha destinat prop de 18.000 euros a netejar aquests punts durant el mes de desembre

Tarragona  continua la seva lluita contra els  abocadors incontrolats  arreu de la ciutat. Era una prioritat d'ERC de Tarragona quan estaven a l'oposició i ara, al govern d'ençà de mitjans de l'any 2019, continuen treballant per assolir un objectiu molt concret: «Acabar amb els abocaments incontrolats que es troben en diversos punts i que suposen un perjudici econòmic  molt gran que paguem», segons ha declarat el conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Fortuny, en una roda de premsa que s'ha dut a terme a l'Ajuntament de Tarragona, ha explicat, com exemple, que «assumir el cost de netejar i retirar, durant el mes de desembre, els principals punts d’abocament  incontrolat de residus del terme municipal, ha costat, a les  arques públiques, 17.765,09 euros».. Jordi Fortuny ha apuntat que «un cop nets, en els abocadors s'hi instal·la un cartell informatiu de 'prohibit abocar residus', els quals també adverteixen de la sanció de 4.001 euros».

28 expedients sancionadors durant 2020

Així mateix, l'home de les xifres de la coalició de govern d'esquerres que mana a la plaça de la Font ha detallat que «durant tot l'any passat, 2020, s'han incoat 28  expedients sancionadors per incompliment de la llei de residus el 2020 i 6 expedients durant el gener de 2021, 5 dels quals ja han estat cobrats per part del consistori». 

En acabar, Fortuny ha llançat el missatge de més contingut polític: «Som i continuarem sent inflexibles fins a reduir al màxim aquests comportaments incívics perquè la ciutadania té tots els recursos per fer les coses bé». Entre d'altres, Jordi Fortuny ha citat la Deixalleria Fixa, l’Aplicació Epp! i el Telèfon Verd!