La catedral de Tarragona il·luminada per Santa Tecla

'La llum de Santa Tecla' commemora els 700 anys de l’arribada del Braç a Tarragona

L'obra de l'artista tarragoní Antoni Arola il·luminarà la ciutat del 15 al 18 de setembre

Els carrers de Tarragona s'il·luminaran del 15 al 18 de setembre, a partir de les 21 hores. La intervenció artística 'La llum de Santa Tecla', de l'artista tarragoní Antoni Arola, omplirà de llum la ciutat per commemorar els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla a Tarragona.

El projecte artístic connectarà el passat amb les noves tecnologies. Una instal·lació efímera que traça un pla tridimensional sobre els carrers de Tarragona a través de la llum. S'endinsarà pels carrers de la Part Alta i el centre de la ciutat. Dibuixarà un recorregut que pretén ser un homenatge al que va fer el braç ara fa 700 anys.

L'autor utilitza cinc equips làser i tres miralls que permeten traçar la ruta als visitants i experimentar amb la capacitat que té el làser de projectar-se al cel i al mar. La instal·lació està ubicada al carrer Major i del Pla de la Seu a la Rambla Nova, il·luminat 1,6 quilòmetres del centre.

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, ha explicat que «la ciutat es vesteix de festa amb aquesta instal·lació amb la intenció d'homenatjar aquests 7 segles de festa però també, amb aquest tipus d'intervencions, cerquem la participació de la ciutadania i la divulgació de la nostra història. Conèixer com va ser aquella arribada del braç de la nostra patrona ara fa 700 anys».

Per la seva banda, Antoni Arola, ha destacat que «la instal·lació artística neix d’una exploració cap a noves maneres de veure l’espai públic, neix de proposar altres possibilitats per l’enllumenat dels carrers, tal com el coneixem».