Els blocs Blaus del barri de Campclar

Més de 80 trucades a emergències per males olors a Tarragona: investiguen d'on ve

S'han registrat diverses alertes per aquest episodi de ferums

Un episodi de males olors s'ha apoderat dels barris de Ponent de Tarragona. Una incidència que ha estat notificada en diverses ocasions al telèfon d'emergències des del seu inici.

Tot i la insistència dels veïns i veïnes d'aquesta zona encara no s'ha trobat solució. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha començat una investigació per a detectar la procedència de la pudor, però no se n'ha trobat l'origen. 

Aquestes olors s'han notat a Torreforta i Campclar, dels barris de Ponent tarragonins, a més del polígon Francolí. Un episodi desvinculat de la indústria química tarragonina.

Una olor molt molesta

Les fortes olors, relacionades amb el gas, estan molestant, i molt, als veïns i veïnes de Tarragona. En concret, les que ho pateixen més són les que viuen als barris de Ponent, des d'on es nota més.

Una olor molt molesta que provocava comentaris entre tots els veïns i veïnes als barris tarragonins, des dels més grans fins als més petits a les escoles, i molèsties, fins i tot de salut, entre tots ells.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut més d'una vuitantena de trucades denunciant aquests fets, segons informa el Diari de Tarragona. Per aquestes incidències, el CECAT s'ha activat per esclarir d'on prové i n'investiga l'origen.

En concret, s'han dedicat a prendre mesures per saber quin és l'origen de l'olor després de comprovar que existeix. Tot i això, no s'ha registrat cap registre fora dels seus paràmetres i no s'ha pogut localitzar d'on provenia l'olor a la zona de Ponent, segons confirma el citat mitjà.

La indústria química va informar d'un episodi d'olor de gas

Uns episodis que s'han desvinculat de l'empresa química. El passat 22 d'abril, l'AEQT informava que Repsol, en les seves instal·lacions del polígon Sud, faria tasques de manteniment. En aquest s'alertava que, com a conseqüència, es podrien produir episodis d'olor de gas fins aquest passat dia 25 d'abril.

En aquest cas, segons van informar, la causa de l'olor és l'etil-mercaptà. Un producte amb el qual, per seguretat, s'odoritzen el butà i el propà comercial —que per si sols són inodors—, i que els proporciona l'olor característica del gas.

Tot i això, els treballs ja s'han donat per finalitzats i no seria l'origen d'aquest episodi d'olors, i l'AEQT explicava que cap de les seves empreses havia registrat cap incidència.