El tarragoní Manel Albiac, nou president del Consell de l'Advocacia Catalana

El també degà del Col·legi d'Advocats de Tarragona es proposa com a objectiu, al seu nou càrrec, «un pacte d'Estat per la justícia»

El degà del Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, Manel Albiac, ha sigut nomenat, aquest dilluns, 4 de novembre, president del Consell de l'Advocacia Catalana, Albiac pren el relleu a Ignasi Puig i comptarà, com a vicepresident, amb el degà del Col·legi d'Advocacia de Lleida, Jordi Albareda.

Albiac ha entrat a la presidència amb el repte de «garantir la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania, mitjançant un nou pacte d'Estat. Aquest és un dels objectius estratègics que tenim com a advocacia i crec que és evident que l’anterior gran pacte d’Estat, que data de l’any 2001, no ha servit per millorar la justícia ni assolir els seus objectius».

La proposta, segons el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, «s’ha de gestar des del diàleg, el consens i la participació de tots els col·lectius implicats, exigint una reforma profunda de la Justícia, duradora en el temps i que permeti abordar una sèrie de compromisos que garanteixin la dotació dels mitjans necessaris per millorar el seu funcionament, adaptar-la als canvis socials i tecnològics i, en resum, garantir encara millor la defensa dels drets de la ciutadania».

L'òrgan representatiu dels Col·legis d'Advocats catalans

El Consell de l’Advocacia Catalana, l'organisme que a partir d'ara presidirà l'advocat tarragoní Manel Albiac, és  l’òrgan representatiu dels catorze Col·legis d’Advocats catalans, que té adherits els de les Illes Balears, Perpinyà i Andorra, i que aplega més de 40.000 col·legiats.