Incendi en un aparcament de Bonavista

Els barris de Ponent de Tarragona criden a manifestar-se per acabar amb el clima d'inseguretat que pateixen

13 entitats veïnals donen suport a la protesta

Els barris de Ponent  no aguanten més. El degoteig constant de notícies sobre problemes d'inseguretat  ha dut a la mobilització d'una de les zones més poblades de la ciutat de Tarragona. Aquest divendres, 26 de febrer, s'ha conegut que un total de 13 entitats de l'entorn criden a manifestar-se, davant de l'Ajuntament de Tarragona i sota el lema 'Defensa els teus drets. Volem una Tarragona Segura', el pròxim 14 de març a les 11.30 hores.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La convocatòria de la manifestació ha saltat a les xarxes socials. Els veïns es queixen que «continuem sense policies  que ens donin seguretat; continuem sense un pla d'emergència, com mereix Tarragona, davant les petroquímiques; també continuem sense estar segurs que rebrem una atenció sanitària digna. Continuem insegurs!». Així mateix, els convocants de la protesta fan públic que «hem donat un termini de 4 mesos al consistori, i als seus dirigents, perquè fa anys que estem  patint la inseguretat. Estem cansats de la seva incapacitat per donar-nos seguretat i, per això, tirem endavant aquesta protesta. Hem de reclamar els nostres drets!»

Inseguretat de tota mena

Incendis, ocupacions, agressions i tota mena d'episodis d'inseguretat pública i, tot plegat, en només una setmana als barris de Ponent de Tarragona. Aquest divendres, 26 de febrer, s'ha fet públic que una àvia de 92 anys, de Torreforta, ha hagut de marxar del seu pis perquè li ha caigut a sobre el sostre dels seus veïns ocupes. Aquest dijous, 25 de febrer, els Mossos i la Guàrdia Urbana han abaixat la persiana d'un supermercat de la droga a Campclar

Un menor ha acabat internat, també aquest dijous, després d'haver intentat agredir amb un tornavís a un jove a tocar de la piscina municipal de Riuclar. I a Bonavista, el dimecres, 24 de febrer, han detingut un home que havia assaltat una farmàcia amenaçant-ne les treballadores amb un tornavís. Successos greus en poc menys de 72 hores. Ponent, doncs, ha dit prou al degoteig d'episodis d'inseguretat pública i sortirà al carrer per reclamar una «Tarragona segura».