Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes

Els restauradors de la Part Alta de Tarragona es manifestaran finalment aquest dimarts

L'associació d'hostalers de Tarragona no la convoca però hi dona suport a títol individual

Finalment, la  manifestació impulsada per un conjunt de  restauradors  de la  Part Alta de Tarragona contra la conselleria de Domini Públic, liderada per la regidora Paula Varas, es durà a terme aquest  dimarts, 2 de juny, a les 19 hores. Es tracta de la mateixa convocatòria que aquests restauradors van anul·lar a finals del mes de maig

La protesta no està convocada per l'associació d'hostaleria de Tarragona però compta, segons diferents informacions publicades, amb el seu suport individual.Aquest conflicte  entre part del col·lectiu de restauradors i la regidora  Paula Varas fa temps que s'arrossega i amb el desconfinament ha empitjorat.

«Interessos en el sector»

Part dels  empresaris  del sector agraeixen la implicació de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la negociació per intentar trobar «solucions al problema que estem patint» però posen en el  punt de mira a la consellera Varas perquè «té interessos personals en l'hostaleria. Un familiar seu és propietari d'un restaurant de la zona». Els restauradors entenen que «la consellera Paula Varas no genera el consens suficient».

Més enllà de les dificultats de relació amb la responsable d'atorgar els permisos de terrasses, els hostalers han estat reclamant coses molt concretes que, amb els canvis de fases del desconfinament, s'han anat aconseguint. Entre altres, han demanat recuperar  l'horari habitual de tancament a la nit, i poder  ampliar  l'espai de les  terrasses  per aconseguir mantenir les distàncies de seguretat sanitària estipulades.

Ara, amb la manifestació d'aquest dimarts, posaran sobre la taula la petició d'una moratòria d'impostos, dos anys sense impostos.