Diverses manifestants aixecant cartells reivindicatius en la manifestació unitària del 8-M a Tarragona

Clam feminista a Tarragona per reivindicar els drets de les dones

La manifestació unitària del 8-M aplega unes 2.000 persones a Tarragona

Unes 2.000 persones han participat aquest dimarts al vespre a Tarragona en la manifestació unitària del 8-M del Camp de Tarragona, que va recórrer els carrers de la capital, al crit de proclames feministes, com ara 'Sense les dones no hi ha revolució' i altres consignes contra el patriarcat i el capitalisme. La manifestació, que va començar a la plaça Imperial Tarraco va acabar a la plaça de la Font.

En acabar la marxa a la cèntrica plaça tarragonina, s'ha llegit un manifest reivindicatiu pel 8-M. Entre les reivindicacions, destaquen la igualtat entre homes i dones i el final de la violència masclista. «Avui encara hem de reivindicar un munt de drets com a dones i els hem de continuar lluitant», ha dit l'ACN la Laia Comès, una de les manifestants.

«Els carrers seran feministes»

La manifestació, amb el lema 'Molt per defensar, molt per avançar, seguim lluitant pel feminisme', ha iniciat la seva marxa la Imperial Tarraco i ha recorregut els carrers del centre de la ciutat, passant per l'avinguda Prat de la Riba direcció a la Rambla Nova, fins a arribar a la plaça de la Font. Durant la marxa, les manifestants han lluït pancartes i cartells reivindicatius i han cantat proclames.

Entre altres càntics, han destacat 'Els carrers seran feministes', 'Qui sembra la ràbia, recull la misèria' o 'Ens toquen a una, ens toquen a totes", entre altres consignes del moviment feminista. La marxa ha acabat a la plaça de la Font, on hi ha hagut actuacions musicals i més clams a favor de la lluita feminista.

Per acabar la jornada, les representants de la plataforma 8-M Camp, organitzadora de la manifestació, han llegit un manifest.

«El sistema capitalista i patriarcal ens afecta a totes»

«Avui és el dia de les dones treballadores i tenim molts drets per conquerir, encara vivim en un sistema capitalista i patriarcal que no ens deixa viure amb dignitat», ha manifestat l'Olga, membre de la plataforma 8-M Camp. La seva companya Marina ha assenyalat que cal continuar alçant la veu al carrer contra els estaments patriarcals perquè «el sistema capitalista i patriarcal ens afecta a totes independent del gènere, sexualitat, classe i la raça».

En la manifestació també hi han participat la Pili i la Soraya. Ambdues opinen que calen més polítiques per revertir la desigualtat que pateixen les dones en totes les capes de la societat. «Avui no és un dia de festa, sinó de reivindicació, tots els estaments i administracions posen la bandereta lila, però no hi ha diners ni voluntat per fer plans d'igualtat», ha afirmat la Pili.

En el cas de la Soraya, que va patir violència de gènere fa anys, ha lamentat que no hi hagi més ajudes per a les dones. «Tot és paper mullat, no hi ha ajudes, per això hem de reivindicar els nostres drets en tots els àmbits», ha assenyalat.