Tarragona

La convocatòria del Tsunami Democràtic a Tarragona talla l'avinguda de Roma

L'acte s'ha convocat de les quatre de la tarda a les deu de la nit d'aquest dissabte

Des de poc abans de dos quarts de cinc de la tarda, una convocatòria del Tsunami Democràtic talla l'avinguda de Roma de Tarragona, molt a prop de l'encreuament d'aquesta via amb el carrer de Domènec Guansé. Fins a tres centenars de persones s'apleguen al tram central de la calçada de la via, on s'han organitzat diverses activitats al llarg de la tarda: està previst que l'acte, que coincideix amb la jornada de reflexió de les eleccions generals, s'allargui fins a les deu de la nit.

Pels volts de les set de la tarda, però, s'ha produït un moment de tensió a l'avinguda de Roma, quan un cotxe ha accedit a la zona tallada pels manifestants i, segons alguns testimonis, ha estat a punt d'envestir-ne alguns. La situació ha generat tensió, tal com es pot veure als vídeos:

Una manifestació de caràcter lúdic a Tarragona

Els manifestants han col·locat taules i carpes a la calçada d'aquesta artèria d'entrada a la ciutat, i l'han tallat al trànsit. Persones de totes les edats, moltes d'elles amb llaços grocs i estelades, han participat en jocs de taula, activitats esportives i tallers d'escriure cartes als presos. També s'han fet activitats per als més petits, com ara una lectura de contes, i s'han muntat parades per vendre marxandatge independentista. Per combatre el fred, els organitzadors també han servit xocolata calenta i coca als assistents.

A Reus, la convocatòria del Tsunami Democràtic es fa a la plaça del Mercadal

També hi ha activitats previstes a la ciutat de Reus. Des del migdia d'aquest dissabte, un grup de manifestants s'aplega a la plaça del Mercadal de la capital del Baix Camp, on s'han previst diverses accions pacífiques de reivindicació fins a dos quarts de deu de la nit: