Imatge del Port de Tarragona.

Inicien l'operació per reflotar el iot enfonsat Eleonora E al Port de Tarragona

Està previst que els treballs, de gran complexitat, s'allarguin durant quatre setmanes

El passat 10 de juny el Port de Tarragona va viure un gran ensurt quan una maniobra de sortida del vaixell 'Punta Mayor' de Salvament Marítim va patir un incident. L'embarcació va fallar i va xocar contra el iot Eleonora E, causant l'enfonsament d'aquest. Des de llavors, el iot encara és sota les aigües de la Marina Port Tarraco, una situació que acabarà en poques setmanes gràcies a l'operació que es posarà en marxa per reflotar-lo.

El Port de Tarragona ha informat que seran dues grans grues les encarregades de treure de l'aigua l'Eleonora E en una operació que està previst que duri unes quatre setmanes.

Aquesta setmana ja s'han mobilitzat els primers equips i el personal que es farà càrrec de l'operació. Primer es faran immersions per inspeccionar en quin estat es troba el vaixell i després s'iniciarà el procés de reflotament per acabar traslladant el iot al dic sec del varador del Serrallo.

Una maniobra de gran complexitat

L'Eleonora E serà reflotat amb dues grans grues de 250 tones que treballaran des de terra. El pla ha estat aprovat per la Capitania Marítima i es durà a terme per l'empresa Ardentia.

Les tasques consistiran en una combinació de globus de reflotament i les feines de les dues grues. Un cop surti de l'aigua, s'inspeccionarà els danys que va patir a estribord, ja que és on va patir l'impacte el iot. Serà llavors quan un equip d'especialistes durà a terme les tasques de reparació temporals a sota l'aigua, amb totes les precaucions i mitjans necessaris per afrontar qualsevol imprevist.

Un cop fet aquest pas serà quan s'aixecarà l'embarcació fins que tota la coberta principal estigui fora de l'aigua i es repararan els danys. Fins a 22 persones treballaran en aquestes tasques per reflotar el iot enfonsat.