Una dona fotografiant una de les imatges projectades durant el mapping nadalenc que s'ha visionat a la Torre del Pretori de Tarragona

Tarragona estrena un mapping nadalenc a la Torre del Pretori

Aquest dimarts s'han fet diversos passis de l'espectacle que projecta el passat romà de la ciutat

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha estrenat aquest dimarts un mapping nadalenc a la Torre del Pretori que ha arrencat amb la projecció del passat romà de la ciutat i amb la nina d'Ivori —trobada a l'interior del sarcòfag d'una nena a la Necròpolis Paleocristiana tarragonina—, com a nexe amb imatges representatives de Nadal.

L'espectacle audiovisual ha tingut una durada de vuit minuts i s'han fet passis cada quinze minuts, els quals s'han pogut veure des del passeig de Sant Antoni i des de l'interior del Circ romà. Fa sis anys, la mateixa empresa va fer un mapping a la façana de la Catedral per celebrar el Cap d'Any. Ara, s'ha repetit la iniciativa amb l'objectiu d'atraure visitants al municipi durant aquestes festes nadalenques.

La responsable de l'empresa Project Visual i encarregada de la projecció a la Torre del Pretori de Tarragona, Meritxell Vallverdú, ha explicat que no podien «obviar» de cap de les maneres la Tàrraco romana a l'inici de l'audiovisual. Per aquesta raó, han projectat imatges de soldats romans i d'altres relacionades amb aquesta època.

«Vam trobar que la nina d'Ivori era una joguina per fer el traspàs de la Tàrraco romana a la temàtica de Nadal», ha assenyalat Vallverdú. Així mateix, ha detallat que ha estat «bastant senzill» adaptar l'espectacle de llums i so a l'edifici perquè no té una «arquitectura difícil».

Una única oportunitat per gaudir de l'espectacle audiovisual

Aquest dimarts a la tarda, durant aproximadament dues hores, s'han fet diversos passis del mapping. En Joan Vinyas, de Vic, ha decidit improvisar una sortida amb la seva família i han acabat a Tarragona. Ell ha assegurat que l'exhibició li ha semblat interessant pel contrast «d'unes pedres mil·lenàries» amb un audiovisual «tan modern».

La Neus Tous, també conjuntament amb la seva família, s'han topat amb la projecció mentre passejaven. En el seu cas, ha expressat que li ha agradat molt l'espectacle i ha lamentat que no en fossin coneixedors. «Ens ha sorprès que no estigués més anunciat», ha dit.

També ha gaudit de l'espectacle l'Imma Tubilla, treballadora del Museu d'Història, que ha considerat meravellosa la iniciativa. «La idea és molt bona perquè s'associa la festa de Nadal amb la història de Tarragona, és un incentiu per venir a la ciutat i s'ha de potenciar, ja que tenim un tresor que no és gaire conegut per a la resta d'Espanya», ha destacat.