Donació de sang al Palau Firal de Tarragona

Crida per participar en la Marató de Donants de Sang el 17 i 18 de setembre a Tarragona

Paral·lelament, s'habilitarà un punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita al mateix Recinte Fira

El Recinte Firal de Tarragona acollirà la XVIII Marató de Donants de Sang els pròxims 17 i 18 de setembre. L'objectiu d'enguany és arribar a les 600 donacions entre plasma i sang, segons els càlculs del Banc de Sang i Teixits, ens organitzador de l'acte.

El final de la cinquena onada de la Covid-19 fa preveure un augment de la necessitat de sang. Per aquest motiu, es fa una crida, conjuntament amb l'Ajuntament de Tarragona i l'Associació de Donants de Sang del Tarragonès, a la participació massiva de la cita.

En aquest sentit, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, té previst visitar la Marató de Donants de Sang al llarg del dissabte. A més de donar sang, vol mostrar el suport del consistori a la iniciativa. També ha fet una crida a la participació perquè «un any més, tornem a mostrar el caràcter cívic, solidari i participatiu de la gent de Tarragona i de les festes de Santa Tecla».

Des de les nou del matí fins a les nou de la nit, de totes dues jornades, es podrà donar sang i plasma. Per fer-ho, totes les persones hauran de demanar cita prèvia des del web. Els requisits necessaris són haver complert els 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

A més a més, el Departament de Salut també habilitarà un punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita al mateix Recinte Firal. Es podrà anar-hi durant els dos dies de la Marató i amb el mateix horari. D'aquesta manera, s'hi podran vacunar tant donants com acompanyants sense haver de demanar cita prèvia i només presentant el DNI i la targeta sanitària.