L'Ajuntament de Tarragona treballa amb tres marques per substituir Ikea

L'empresa de mobles Conforama, el gegant britànic dels supermercats Tesco i una firma alemanya són els noms que s'estan estudiant al palau municipal

L'Ajuntament de Tarragona està treballant amb tres marques que podrien substituir a Ikea a la ciutat. TarragonaDigital ja va informar el passat mes de novembre que el consistori estava treballant en un "pla B" per suplir la multinacional sueca, que havia de ser el motor del PP10. Ara,  Conforama, Tesco i una empresa alemanya  són les que mantenen contacte amb l'Ajuntament. Cal recordar que a banda d'una gran superfície comercial, el polígon situat al davant de les Gavarres també comptarà amb més d'un miler d'habitatges, 300 dels quals de protecció oficial

Reunions entre l'Ajuntament i Conforama

De les tres empreses que podrien substituir a Ikea, Conforama és la millor posicionada. Segons ha pogut saber aquest mitjà,  representants de la multinacional i càrrecs electes del consistori s'haurien reunit els últims mesos per tirar endavant l'operació. Conforama és la segona cadena de tendes de mobles per la llar més gran d'Europa i actualment s'està expandint a Catalunya.

Aviat obrirà una tenda a Girona i una altra a Lleida i, segons indica el director general del grup a la península Ibèrica, David Almeida, en una entrevista amb El Mundo,  a Tarragona s'està fent un estudi per definir la millor ubicació. L'objectiu de Conforama, segons han declarat fonts de l'empresa a TarragonaDigital, és «obrir cinc o sis centres anualment a Espanya durant els pròxims anys». Tot i això, ni el consistori ni Conforama han volgut confirmar l'interès de la marca per Tarragona. 

Aquest és el plànol del PP10, espai on s'havia d'ubicar Ikea.
Aquest és el plànol del PP10, espai on s'havia d'ubicar Ikea. | TarragonaDigital

 

El regidor Milà, a una fira mundial a Alemanya

El segon nom de la llista per suplir la presència d'Ikea a Tarragona és el d'una empresa alemanya. El regidor de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, va viatjar el passat mes d'octubre a la Expo Real de Munich. Es tracta de la fira comercial i d'inversió més gran d'Europa. Milà va viatjar amb una delegació de 21 persones organitzada per la Generalitat de Catalunya, que comptava amb un estand propi. 

El regidor no ha volgut fer declaracions sobre el possible substitut d'Ikea, i tampoc sobre la seva presència a la fira.  Des de l'Ajuntament han confirmat que hi va ser, però no han transcendit més detalls. Durant la celebració de l'Expo Real, Milà hauria mantingut converses amb diferents empreses i, una d'aquestes, seria la interessada en arribar a Tarragona.

Tesco, el gegant britànic dels supermercats

L'últim nom al qual ha tingut accés TarragonaDigital és Tesco, el gegant britànic dels supermercats.  La marca s'hauria posat en contacte amb l'Ajuntament de Tarragona per tal d'instal·lar-se a la ciutat en el polígon que havia d'acollir a Ikea. En els últims mesos, la multinacional està treballant per arribar a Espanya. Ho podria fer de la mà de Carrefour —amb una aliança entre les dues cadenes— o bé de Dia, empresa que pateix problemes econòmics. 

Les possibilitats d'arribada d'aquesta empresa, però, serien menors. No està clara ni la seva arribada a Espanya ni els seus objectius comercials a Catalunya. L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar que el barri d'Ikea tiraria endavant arribés o no la multinacional sueca. El motor del barri podria ser una empresa que comprés tots els terrenys i, després, els gestionés, o bé que s'instal·li només en una petita part del polígon.