Imatge d'arxiu del mercadet de Bonavista, abans de la pandèmia

Els marxants de Tarragona reclamen poder obrir els mercadets també els caps de setmana

Asseguren que «aquesta mesura no té cap sentit» i recorden que els mercadets són a l'aire lliure

Les noves mesures aprovades pel Procicat aquest dijous, 4 de març, han tornat a deixar fora els marxants, que continuen sense poder treballar els caps de setmana. En aquest sentit, el president dels Marxants de Tarragona, Juan Benítez, considera que «aquesta mesura no té cap sentit» i reclamen al Procicat que estudiï aixecar la prohibició de dur a terme mercadets els caps de setmana

En declaracions a TarragonaDigital, Benítez ha assegurat que la mesura està «ofegant l'economia de moltes famílies», que veuen com els seus ingressos s'han vist greument afectats a causa de les mesures sanitàries dictades durant la quarta onada de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. 

Els marxants i els mercadets «reactiven l'economia de la ciutat, poble o barri on es duguin a terme, fomentant l'activitat també de bars i restaurants», recorda el president dels Marxants de Tarragona. Benítez recorda que les autoritats sanitàries aconsellades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) especifiquen que en qualsevol activitat o esdeveniment que se celebri a l'aire lliure es redueix de manera important la probabilitat de contagis.

Els bars i restaurants podran obrir fins a les 17 hores a partir de dilluns

Aquest dijous el Procicat ha anunciat que la restauració podrà obrir fins a les 17 hores en horari ininterromput a partir de dilluns. Fins ara, els bars i els restaurants podien obrir en dues franges, la d'esmorzar, de 7.30 a 10.30 hores, i la de dinar, de 13 a 16.30 hores. Ara s'ha decidit eliminar el descans que hi ha pel mig i ampliar mitja hora més, fins a les 17. Dilluns passat ja van obrir centres comercials i grans establiments entre setmana.

També s'ha aprovat la recuperació gradual de les classes presencials a la universitat amb un 30% d'aforament, la recuperació del lleure i les extraescolars per als àmbits de Secundària, FP i Batxillerat, així com de les competicions d'esport federat per a majors de 16 anys. A més, es permeten més de dues bombolles en les reunions de sis  i també es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l'aire lliure. També ha decidit obrir els vestidors als gimnasos, i museus i biblioteques podran celebrar actes culturals.