Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Mas de Sorder es un conjunt d'edificacions a Tarragona, que es vol convertir en una zona urbanitzada

La Generalitat dona el vistiplau al desenvolupament de la urbanització Mas d'en Sorder de Tarragona

L'administració catalana ha emès una declaració ambiental favorable | Es preveuen 200 habitatges i un hotel en l'edifici modernista, que es rehabilitarà

El Mas de Sorder es un conjunt d'edificacions a Tarragona, que es vol convertir en una zona urbanitzada
El projecte d'urbanització de Mas d'en Sorder preveu 200 habitatges i la rehabilitació de l'edifici modernista per fer-hi un hotel. | cedida

La Generalitat de Catalunya ha emès un informe mediambiental favorable pel projecte d'urbanització del conjunt de Mas d'en Sorder. El pla preveu uns 200 habitatges —pisos— en l'entorn del club de golf de la Costa Daurada i la rehabilitació de la masia medieval en un hotel rural. Segons indica l'administració catalana, l'últim tràmit correspondrà a l'Ajuntament de Tarragona, qui haurà d'aprovar definitivament el projecte. L'aprovació inicial es va suspendre el mes de juny i es desconeix, encara, quan podrien començar les obres. 

[predef]tarragona-whats-192[/predef]

La Generalitat dictamina que Mas d'en Sorder permet la «connectivitat ecològica» de l'Anella Verda

El Pla Parcial Urbanístic 43 del POUM de Tarragona fa un gran pas endavant. Es tracta del projecte que preveu la transformació de l'entorn de Mas d'en Sorder, una masia medieval ubicada en terrenys tarragonins però molt a prop del terme municipal del Catllar. S'hi construiran 230 habitatges en forma de pisos darrere del camp de golf Costa Daurada, a tocar de les ubranitzacions Pinalbert i els Cocons. El més rellevant, però, és la rehabilitació de la masia. Compta amb una cúpula modernista obra de l'arquitecte Josep Maria Pujol de Barberà i es transformarà en un hotel rural. L'immoble està declarat com a Bé Cultural d'Interès Local. 

La Generalitat ha emès un informe mediambiental favorable perquè, segons els tècnics, «permet la connectivitat ecològica de l'Anella Verda». Aquest era el «principal requeriment ambiental», segons el document que apareix, aquest divendres, al Dirari Oficial de l'administració catalana. Les modificacions que es van fer durant el tràmit d'avaluació han assegurat l'aprovació del projecte. Són, per exemple, el trasllat de les zones d'aparcament, el tractament específic de la il·luminació per reduir la contaminació, la reducció de la dimensió de la zona hotelera o la unió del camí del torrent de la Mora amb el camí de Mas d'en Sorder.

Malgrat tot, la Generalitat ha establert algunes condicions. En primer lloc, que caldrà mantenir l'amplada dels accessos en l'àmbit sud, que hauran de ser d'entre 5 i 6 metres d'amplada i hauran de comptar amb franges de protecció de 3 o 4 metres. D'altra banda, estableix la prohibició d'edificació en la zona d'equipament públic dels terrenys.  En cas que es vulgui construir, el consistori haurà de redactar un pla especial. A més, s'efectuarà un seguiment perquè l'aplicació del pla sigui tal com s'ha acordat. 

A l'espera de l'aprovació definitiva de l'Ajuntament de Tarragona

Un cop la Generalitat ha acceptat mediambientalment el projecte, queda en mans de l'Ajuntament l'aprovació definitiva. Cal recordar que l'aprovació inicial es va suspendre perquè calia incorporar algunes modificacions realitzades pels tècnics municipals al projecte. Per tant, és molt possible que aquest pla, que fa vint anys que s'anuncia, s'acabi desencallant l'any vinent.