MAXAM i la URV signen un acord per crear llocs de treball en la indústria química

La universitat entrarà a formar part del programa de beques MAXAM Scholarship Program

Els alumnes de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Química (ETSEQ) de la Universitat Rovira i Virgili tenen una nova oportunitat per fer pràctiques d'empresa després de l'acord de col·laboració en què han arribat l'empresa MAXAM, present a Tarragona a través de NITRICOMAX, i la universitat tarragonina. En aquest sentit, la URV formarà part del programa de beques de la companyia tecnològica. 

Conveni entre MAXAM i la URV per potenciar la indústria química

Tots els estudiants que ho desitgin, podran optar a participar en aquest programa de pràctiques, el qual té com a objectiu principal facilitar la seva incorporació a la vida professional tan aviat com es pugui, en el sector de la indústria química. Així doncs, els alumnes de l'ETSEQ, durant sis mesos, realitzaran al mateix temps les pràctiques d'empresa i el treball de final del màster, que estarà tutoritzat per un professional de la companyia. Fins al dia 15 de gener del 2019 estarà oberta la convocatòria de la novena edició del programa.

«Els enginyers de processos treballaran en col·laboració amb professionals de MAXAM en projectes amb gran aplicació pràctica en matèria de qualitat, medi ambient i seguretat. En edicions anteriors del programa,  el 80% dels alumnes s'han incorporat després amb nosaltres; i molts d'ells han tingut com primer repte professional la materialització del seu treball de final de màster (TFM). De fet, diversos dels professionals de la plantilla de NITRICOMAX són antics alumnes del programa», explica César Valero, director de la Planta de MAXAM a Tarragona.

La iniciativa de MAXAM encaixa perfectament en el disseny del màster d'Enginyeria Química (MEQ) de la URV, el qual s'imparteix totalment en anglès i planteja la realització d'una estada de fins a sis mesos a la indústria i, a més, fer un TFM basat en un projecte industrial real i concret. D'aquesta manera, MAXAM entra a formar part del grup d'empreses del programa Work Experience de la ETSEQ.