Panoràmica de Tarragona.

Mercaderies per l'Interior alerta sobre els trens de mercaderies per Tarragona

La plataforma assegura que les previsions d'increment d'Adif «no són creïbles»

La plataforma Mercaderies per l'Interior ha afirmat que les estimacions d'Adif, que preveuen un increment d'un 67% dels trens de mercaderies que passin per la ciutat de Tarragona de cara a l'any 2030, «no són creïbles». Segons la plataforma, la previsió de creixement del nombre de combois dels 236 a la setmana actuals als 395 que ha fet l'operador ferroviari «és més que discutible».

En aquest sentit, la plataforma ha assenyalat que el transport ferroviari s'incrementarà a tot Europa i que hi ha organismes que pronostiquen un augment superior al que preveu Adif. En una comunicació amb el Defensor del Poble, l'entitat també ha recordat que els treballs del tercer carril s'estan fent «sense l'aval d'un estudi sobre l'impacte ambiental de l'actuació».

També han reclamat que l'estudi de vibracions sobre l'amfiteatre romà de Tarragona es faci abans de la implantació de la infraestructura, i no pas després, com preveu Adif. El portaveu de Mercaderies per l'Interior, Eugeni Sedano, ha assenyalat que aquesta decisió «no és ni seriosa, ni responsable».

Les previsions de l'any 2050: més de mig miler de combois

Amb la posada en marxa de l'ample internacional, l'increment del trànsit de mercaderies serà gradual i important. En aquest sentit, es preveu que l'any 2050 es dupliqui la xifra de combois setmanals, passant dels 236 actuals als 528 previstos.

La plataforma Mercaderies per l'Interior segueix insistint en la construcció d'una doble plataforma segregada per a les mercaderies, amb un recorregut que encara s'està estudiant. Aquesta alternativa és a llarg termini i tardaria a executar-se entre 15 i 20 anys.

Mentrestant no arriba aquesta solució, l'entitat ha tornat a demanar que els combois de mercaderies circulin per la línia de l'AVE Madrid-Barcelona fins a l'Arboç.