Carretons del Mercadona

El nou supermercat eficient que obrirà a la ciutat de Tarragona

S'ha reformat l'establiment ubicat al carrer Manuel de Falla de Tarragona

Mercadona  està reformant els seus establiments per adaptar-los al nou model de botiga eficient que la companyia està implantant a tota la cadena. L'últim supermercat que ha actualitzat ha estat l'ubicat al número 3 del carrer Manuel de Falla de Tarragona ciutat. 

Aquest dilluns, 26 de juliol, s'ha inaugurat el nou supermercat eficient. S'ha reformat l'establiment existent perquè no s'adaptava als estàndards de qualitat requerits actualment. En total, la plantilla està formada per 40 treballadors i treballadores.

Aquesta reforma ha suposat una inversió de 3,8 milions d'euros i hi han participat 60 proveïdors, que han donat feina a 230 persones durant la fase d'obres. Mercadona està implantant el sueu nou model als seus supermercats i ja ho ha fet en 23 dels 34 que tenen a les comarques tarragonines.

Les novetats del nou model de botiga eficient

La implantació del nou model de botiga eficient de Mercadona  ofereix novetats en totes les seves seccions dels supermercats. En aquest sentit, es disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat; una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada; un servei de suc de taronja acabat d'esprémer; especialitats de sushi; una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada; i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats. 

També incorpora la secció 'A punt per Menjar'. Aquesta ofereix un total de 35 plats preparats per emportar. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

La nova generació de supermercats eficients de Mercadona disposen d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior. Podem trobar-hi nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. 

També hi ha una clara aposta per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una nova entrada amb doble vidre ,que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, i dos models de carretons, molt més ergonòmics i lleugers.

Una botiga ecoeficient

La nova proposta de Mercadona  també implanta mesures pel que fa a l'aspecte mediambiental. En aquest sentit, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional.

En concret, hi ha millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres; nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, també es disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per una gestió energètica molt més eficient.

El supermercat tindrà un horari d'obertura de dilluns a dissabte, de 9.00 a 21.00 hores d'octubre a maig (horari d'hivern) i de 9.00 a 21.30 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, s'ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

La nova reforma també porta grans beneficis als clients. Un d'ells és la SPB (Sempre Preus Baixos), la coneguda política comercial que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent.

D'aquesta manera, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

La gran inversió de Mercadona a les comarques de Tarragona

L'any 2017, Mercadona  va començar a implantar el nou model de botiga eficient a les comarques tarragonines. La primera reforma es va fer al supermercat ubicat a Via Augusta de Tarragona ciutat.

Des de llavors i fins avui, la companyia ha invertit 79,3 milions d'euros en la reforma de 19 supermercats i l'obertura de 4 nous. Bé sigui l'obertura de la botiga Mercadona al Mercat Central de Tarragona o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s'adaptaven als estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es podien reformar.

Amb la reforma de la botiga del carrer Manuel de Falla de Tarragona, ja són 23 els supermercats Mercadona que disposen del nou model eficient. En total, a les comarques de Tarragona hi ha 34 establiments.