Un mercat ambulant de Tarragona

El nou mercat de la pagesia de Tarragona s'estrenarà el 10 de juliol a la plaça dels Carros

Està destinat a productes de proximitat de venda directa

Tarragona estrenarà el nou Mercat de la Pagesia de la plaça dels Carros. El pròxim dissabte 10 de juliol serà el primer dia que s'instal·laran un total de 13 parades. Un cop tancat el termini de presentació de propostes, hi haurà 6 productors diferents que formaran el nou mercat. Hi haurà fruita, verdura, formatges, mel i espècies, entre d'altres. 

Cada dissabte hi haurà aquest nou mercadet a la plaça dels Carros. L'horari que faran les parades serà de 8.30 a 14 hores. Es pretén fomentar i consolidar la importància dels productes locals, afavorir la seva comercialització i ajudar al desenvolupament comercial de l'entorn i dels petits productors. 

Dídac Nadal, president de l'empresa de Mercats de Tarragona, ha volgut destacar que «el Mercat de la Pagesia esdevindrà un autèntic eix vertebrador de la Part Baixa, un revulsiu pel comerç de proximitat, però també de dinamització cultural i de cohesió social».

«Un dels valors afegits d’aquest mercat és l’oferta de productes de producció pròpia, la qual s’ampliarà amb parades esporàdiques d’establiments de l’entorn i d’altres sectors com el de les floristeries i del gremi de pastissers», ha afegit el president. 

També ha destacat que «ens fa molta il·lusió que aquest projecte es faci realitat, és el resultat d’un procés participatiu en el qual han participat els sectors productius i l’Associació de Veïns del Barri del Port».

Encara hi ha espais disponibles al mercat. Qualsevol persona interessada a participar de forma habitual o esporàdica al Mercat de la Pagesia pot presentar la seva proposta a les oficines dels Mercats de Tarragona.

Els mercats de pagès

L’essència dels mercats de pagès és ser un espai públic, on els productors i productores i que elaboren artesanalment aliments vénen de forma regular els seus productes directament als consumidors i consumidores en parades desmuntables.

Els mercats de pagès responen a la tendència per mantenir i promoure una agricultura local i de temporada. A més d'un consum responsable que posi fre a la despesa en envasos i en combustible que comporten els productes d’importació.