Imatge de l'activitat de 'quidditch', l'esport de la ficció de Harry Potter, dins l''Estiu Tarragona Jove'

Èxit a l'Estiu Tarragona Jove: Més de 4.400 joves han participat a 35 actes

La majoria de les activitats s'han realitzat presencialment, de manera coordinada entre diverses entitats i, inclús, hi han pogut participar en la creació els mateixos formadors

Des del passat 28 de juny, moment en què va arrencar la campanya 'Estiu Tarragona Jove', la proposta educativa i lúdica ha reunit un volum constant d'assistents. S'han realitzat cursos, tallers i actes programats cada dia de la setmana excepte dels diumenges, que s'han celebrat als espais joves  municipals, a les seus de les entitats joves i de les empreses de serveis o a espais de carrer.

La proposta inicial de l''Estiu Tarragona Jove' es va presentar a mitjan maig amb una oferta de seixantaactivitats  lúdiques i formatives. Es van obrir 2.000 places  amb el suport de quaranta-cinc entitats i col·lectius joves, que han treballat en coordinació en la majoria dels casos.

A la campanya cal afegir els trenta-cinc actes i espectacles realitzats a l’Espai Jove La Palmera  i a diversos espais patrimonials de la ciutat, en el marc del Festival Sota La Palmera i del Cicle Margalló, de nova creació. Tots aquests actes han reunit fins a 2800 persones entre els directes i els actes en línia. En total, més de 4.400 joves han participat en totes les activitats.

Trenta-cinc actes molt diversos que han tingut una bona acollida 

La majoria de les activitats han estat gratuïtes  i presencials. Tan sols dues de cada deu han estat en línia, i també han tingut una bona rebuda. A les activitats presencials, s'ha respectat tot moment els aforaments reduïts i les mesures  de protecció dictades pel Procicat.

D'entre les activitats amb més volum d’assistència i acceptació  per part dels participants, destaquen els casals setmanals de teatre, circ, jocs i lleure, ràdio, cinema, escriptura i robòtica. També els cursos  de premonitors i monitors de lleure, les sessions esportives de 'quidditch', la ruta per l’Anella Verda i l’street work out, els tallers d’anglogermànic, japonès i xinès o els de teatre i dansa.

Per sobre de tota l’oferta, cal destacar la presència de Miquel Montoro, que va portar l’activitat 'UEP! Com va?', una conversa  en directe amb un grup de joves, a través del canal de Youtube de Tarragona Joventut. 

L’'Estiu Tarragona Jove' també ha contribuït al suport  i l'acompanyament a molts dels promotors, promotores i iniciatives joves. S'ha ofert assessorament  per explorar les dimensions formatives de les propostes i en algun dels casos, s'ha promogut l’aparició de models de cogestió i vies d’autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d’inscripció. Fins i tot, l’experiència i la participació els mateixos formadors joves els ha permès ser actius en la construcció  de les mateixes propostes.